Aveau chiar și un minor la muncă, la negru, dar vor să scape de amenda primită

Reprezentanții unui gater de pe Jieț, găsiți în  neregulă în timpul unui control făcut de inspectorii de muncă,  vor să scape de amenda aplicată în instanță. Situația era gravă au anunțat la  vremea respectivă oficialii ITM Hunedoara, care spuneau că au găsit și un minor la lucru.

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Petroșani și urmează să fie stability primul termen de judecată. Societatea sancționată, S.C. AC&AM ELA PROSPER S.R.L. Petrila, solicită anularea procesului verbal de contravenţie seria HD nr.0019180/01.09.2017 al ITM Hunedoara.

Acțiunea în justiție vine după ce inspectorii de muncă au venit în control la acest gater, la finele lunii august. În urma verificărilor, spuneau oficialii ITM, au fost descoperite două persoane fără contracte de muncă, din care una era un minor care împlinea 15 ani abia în luna octombrie. De asemenea, mai spuneau reprezentanții ITM, alte circa cinci persoane au sărit gardurile și exista suspiciunea că nici acestea nu aveau acte legale.

La  vremea respectivă, pentru neregulile descoperite se vorbea despre o sancțiune în valoare de 10.000 de lei, iar pentru minorul găsit la muncă s-a făcut sesizare la Parchet.

Carmen  COSMAN – PREDA