Monica Iacob – Ridzi, pusă în libertate de instanță!

Monica Iacob – Ridzi a fost liberată condiționat, printr-o decizie definitivă a Tribunalului Cluj.

Monica Iacob – Ridzi a executat doi ani şi opt luni din pedeapsa de cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu. Fostul ministru al Tineretului și Sportului va părăsi chiar astăzi  Penitenciarul Gherla, unde este încarcerată.

Dezbaterile în instanță au fost dure, iar procurorul DNA, care a atacat decizia din primă instanță a Judecătoriei Gherla, a cerut ca fostul demnitar să rămână în continuare în spatele gratiilor.

“Îndreptarea sub aspect moral în acest caz este situație care nu a fost discutată de nicio instanță de judecată. În ceea ce privește comportamentul condamnatei, nici din instanța de fond nu se poate trage concluzia cu privire la condamnată. Comportamentul din perioada de detenție nu poate sta la baza unei eliberați condiționate.

Aspectele familiale nu constituie criterii care să stea la baza eliberării condiționate. Acest element poate fi avut in vedere si de instanta de Fond, care nu a analizat nicio formă cauzele pentru care a fost condamnată, având în vedere că faptele de corupție sunt privite negativ de societatea românească!”, a precizat reprezentantul DNA, citat de evz.ro.

Avocatul Tiberiu Ban, cel care a reprezentat-o pe Ridzi, a criticat demersurile făcute de DNA

Am constatat ca cererea DNA vizează aspecte de temeinicie, ca nu ar reprezenta toate garanțiile ca s-a supus unui aspect temeinic de îndreptare. Motive de genul “Ca suferă de boli, ca are doi copiii care suferă din lipsa mamei”, sunt cele Invocate de DNA, dar nu este nimic concret. La dosarul cauzei se afla depus procesul verbal al comisiei de liberare condiționată. In realitate, a executat patru din cei cinci ani”, a spus Ban, conform sursei citate anterior

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului pe vremea când era ministru al Tineretului şi a fost încarcerată la Penitenciarul Gherla.

Carmen COSMAN – PREDA