Firma cuscrei lui Vasile Blaga va păzi Parângul. Pentru 360.000 de lei

Firma deținută de cuscra  fostului copreședinte al Partidului Național Liberal, Vasile Blaga, respectiv Axis Security Deva, este cea care va păzi domeniul schiabil din Parâng și bunurile de aici. 

Licitația a fost adjudecată pentru 360.000 de lei, conform datelor obținute de la directorul SPADPP Petroșani, Daniel Vișan.

Primăria Petroșani poate să spună că a făcut economii, în condițiile în care valoarea valoarea estimatIVă pentru care contractul a fost scos la licitație este de 394.200 lei, iar câștigătoarea licitației a ofertat cu 34.000 de lei mai puțin..

Sunt trei obiective unde trebuie prestate servicii de specialitate. Astfel, obiectivul nr.1 este constituit de vechiul telescaun, unde sunt  trei posturi: stație de plecare, stația intermediară și stația de sosire, terminus. Obiectivul 2  este telescaunul TS 3, unde au fost stabilite de asemenea trei posturi distincte, identice cu cele de la primul obiectiv. Cel de-al treilea obiectiv inclus în contract este Stația de Pompe.

Durata contractului este de 12 luni, începând de la data emiterii ordinului de începere a contractului de servicii.

Axis Security este reprezentată de Aurora Marian Rudeanu, mama lui Andrei Ionuț Rudeanu, ginerele fostului lider PNL Vasile Blaga. Este considerată continuatoarea activității firmei Axis Corporate Security, patronată de Andrei Ionuț Rudeanu, dar care acum se află în procedura insolvenței. A apărut în schimb, la Deva, o societate mai nouă, AXIS Security, deținută de mama ginerelui lui Vasile Blaga, Mariana Aurora Rudeanu, respectiv societatea care a câștigat contractul pentru Parâng.

De precizat că licitația a fost disputată de nu mai puțin de 10 firme de profil.

Carmen COSMAN – PREDA