Pensionarii din Petroșani se apucă să învețe engleza

0
595

Pentru a nu se mai simți ”pierduți” pe aeroporturi sau în străinătate, când merg în vizită la copiii lor, mai mulți pensionari din Petroșani au decis să învețe limba engleză.

Au terminat școala într-o perioadă în care limba rusă era la putere, astfel cxă engleza a rămas o necunoscută pentru ei, dar oamenii vor să schimbe acest lucru. Și, cum pensiile sunt în general mici, insuficiente pentru a suporta și cheltuiala unor meditații particulare, au cerut ajutorul municipalității, care a și găsit o soluție în acest sens.

Astfel, marți, 13.02.2018, la ora 11.00, la Clubul Pensionarilor de la fostul Comisariat vor începe cursurile gratuite de limba engleză destinate pensionarilor din municipiul Petroșani.

”Mai mulți pensionari ne-au solicitat sprijinul, pe motiv că merg în străinătate, la copii, și nu se descurcă. Au vrut niște ore de engleză. Am găsit soluția, cu cineva de la noi de la Primărie, care știe engleza, și organizăm cursuri gratuite”, a  declarat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Potrivit informațiilor, sunt deja înscrise câteva zeci de persoane aflate la pensie care vor să învețe engleza.

În Petroșani, conform datelor de la Institutul Național de Statistică, sunt aproximaviv 9.550 de pensionaro.

Carmen COSMAN – PREDA

(Foto: Cronica Vaii Jiului)

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here