Au sosit toți stâlpii. Noul abataj de la Mina Lupeni, pus miercuri în funcțiune

0
555

Noul abataj de la Mina Lupeni a  fost echipat complet, iar miercuri va fi pus în funcțiune.

Toți stâlpii necesari susținerii galeriei au ajuns la Mina Lupeni, așa că abatajul poate fi deschis, acest lucru fiind singurul impediment pentru care capacitatea de producție nu a fost până acum funcțională.

Directorul general al  Complexului Energetic Hunedoara, Viorel Stancu, a precizat că și ITM a verificat locul de muncă și a  constatat că nu sunt probleme.

”Mai aveam lipsă niște stâlpi, care au venit, astfel că miercuri se dă drumul  la abataj”,a  declarat Viorel Stancu.

Prin punerea în funcțiune a acestei capacități producția de cărbune va crește cu aproximativ 300 de tone pe zi lucrătoare. La ora actuală, producția la nivel de CEH este de circa 2000 de tone/ zi lucrătoare.

Noul front de lucru se află la câteva zeci de metri în fața vechiului amplasament unde în luna octombrie o surprare a ucis doi mineri, iar un al treilea a fost rănit, zona respectivă fiind îndiguită și monitorizată.

Stâlpii sunt de producție poloneză, fiind aduși de cei de la Gamiatricos, cu care Complexul Energetic Hunedoara se află sub contract, iar oficialii CEH spun că elementele de susținere se comportă foarte bine în subteran.

Până acum, la CEH au ajuns circa 500 de stâlpi și ar mai fi de adus încă aproximativ 140, conform înțelegerii comerciale.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here