Universitatea Petroșani și-a prezentat oferta educațională în Emiratele Arabe Unite

Alături de alte instituții de învățământ superior din România și din lume, Universitatea din Petroșani și-a prezentat oferta educațională în Emiratele Arabe Unbite, la Dubai. Construcțiile și turismul sunt două dintre domeniile de interes major pentru cei ar putea să vină să studieze la Petroșani, atrași de învățământul de calitate, dar și costurile mici comparativ cu alte state.

Universitatea Petroșani nu a avut până acum relații cu instituții de învățământ superior sau firme de recrutare a studenților din Emiratele Arabe Unite, astfel că participarea la cele două evenimente desfășurate în Dubai este, din punct de vedere al feedback-ului, o premieră. Studenți din țările arabe și nu doar din Emiratele Arabe Unite ar putea studia la Petroșani, fiind interesați cu precpdere de construcții, turism și business management.

”A fost o prezentare a universităților din România în cadrul a două evenimente. Primul a avut loc la Centrul Islamic din Dubai, unde a fost prezent și Principele Duda, împreună cu care am vizitat acest centru ismaelit și care a trecut pe la toate standurile universităților românești. La prima manifestare au venit mai mult firme care recrutează tineri pentru a studia în străinătate și am discutat cu reprezentanții acestora.

Al doilea eveniment a avut loc la Târgul de prezentare a ofertei educaționale din întreaga lume, care s-a desfășurat la Hotelul Crowne Plaza, unde România a avut un stand cu toate universitățile, pe lângă standuri ale universităților din Canada, SUA, Australia, țări europene precum Franța, Elveția, Ungaria sau Germania. Au fost prezente și universități din străinătate care au filiale sau extensii în Dubai”, a explicat rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin.

La acest târg nu au fost prezențoi doar tineri ori firme de recrutare din Dubai, ci și din Abu Dhabi, din Oman, practic din mai multe emirate care compun Emiratele Arabe Unite, dar nu numai.

”Aici este un specific faptul că doar 10% sunt cetățeni ai Emiratelor Arabe, iar aproape 90% sunt cei care lucrează în Emirate și provin din India, Pakistan, Indonezia, Sudan, Siria, Arabia Saudită, etc și aceștia erau interesați mai ales de costurile reduse de studii, taxele de cazare la cămin sau masă, în România, față de alte țări. Pe perioada a trei zile am purtat discuții și cu studenți și cu părinți ai acestora și cu firmele care recrutează tineri pentru studii în afară și au pus pus mult accent pe specializările noastre care sunt în limba engleză, respectiv masterat și doctorat. Dar am insistat și pe cele în limba română, pentru că avem acreditat din acest an universitar și anul pregătitor de limba română, care este un atu pentru cei care vor să studieze la Universitatea Petroșani.Din ce avem noi aici, au fost interesați de construcții, turism – avem Economia Comerțului și Serviciilor – și au fost interesați în business management și inginerie mecanică. Construcțiile și turismul sunt în vogă acolo și sunt cele mai căutate”, a mai declarat prof. Radu Sorin.

Universitatea Petroșani și-a prezentat oferta largă educațională și prin broșuri puse la dispoziția celor intertesați, care vor studia și site-ul instituției academice și, după ce au toate actele necesare, le pot trimte astfel încât să poată studia în Dealul Institutului.

Carmen COSMAN – PREDA