ApaServ a început ”racolarea” abonaților de la asociațiile de proprietari. 350 de contracte individuale – doar în luna februarie

524

ApaServ Valea Jiului a început să preia consumatorii casnici la încasare direcă, pentru a elimina în acest fel din circuitul plăților asociațiile de proprietari. Intenția a fost anunțată încă din toamna anului trecut după ce s-a constatat că o parte a reprezentanților asociațiilor de proprietari ”jonglau” cu sumele achitate de consumatorii casnici. Practic, o parte a banilor achitați pentru apă și canalizare ar fi mers spre alte plăți.

Ca să poate trece la încasare directă la operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului, consumatorii casnici trebuie să nu aibă datorii față de asociațiile de proprietari din care fac acum parte.

”În legătură cu locatarii care aparțin de asociațiile de proprietari, încă de la începutul anului ne-am făcut un plan de redresare în ceea ce privește relațiile cu asociațiile de proprietari, pentru că noi ne-am confruntat și ne confruntăm în continuare cu problema recuperării creanțelor de la asociații. Pe de altă parte, am constatat că tot mai mulți consumatori din asociații veneau în audiențe și spuneau că nu înțeleg de ce asociațiile au datorii, când ei știau că au plătit. Am citit legislația în vigoare și noi contractul cu asociațiile nu l-am reziliat, având în vedere că ei au de plătit către noi anumite datorii. Dar, am demarat o acțiune prin care am înștiințat abonații din cadrul aosciațiilor în ce condiții pot trece la noi, la încasare directă: să nu aibă datorii în cadrul datorii în cadrul asociațiilor și, dacă au și branșament individual executat, cu atât mai bine”, spune Alina Pavel, Șef Serviciu Comercial în cadrul ApaServ Valea Jiului SA.

Acțiunea a început cu Lupeniul, a continuat la Vulcan, dar vizează toți abonații din toată Valea Jiului.

”Am început cu Lupeniul. Acolo a  existat o asociație unde președintele acesteia a decedat și am zis să începem cu această asociație. Am trimis circa 400 de înștiințări, i-am informat pe locatari că, dacă nu au datorii, pot veni la noi. În prezent pe Lupeni, din 318 apartamente au venit 227. Am încheiat deja 227 de contracte. De asemenea, tot în Lupeni, la cele două blocuri ANL exista câte o asociație la fiecare bloc. Într-una sunt 45 de apartamente, în cealaltă 60. Aproape toți au venit cu contracte la noi. Următorul pas a fost Vulcanul, unde am demarat acțiunea. Suntem cumva la început, am încheiat undeva la 80 de contracte pe Vulcan”, a precizat Alina Pavel. 

Numai în luna februarie au fost încheiate, per total, 350 de contracte. În toată Valea Jiului, însă, sunt aproximativ 5.000 de abonați care ar putea beneficia de contracte individuale, cu condiția să nu înregistreze datorii la asociația din care fac parte.

Carmen COSMAN – PREDA