Despăgubiri de 55 mii lei pentru imobilele de pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Lugoj – Deva

223

55.000 de lei este suma alocată de Guvern pentru despăgubirile individuale acordate pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul suplimentar al Autostrăzii Lugoj – Deva” de pe raza localității Șoimuș.

Guvernul a aprobat proiectul de hotărâre ce vizează procedurile  de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ”Autostrada Lugoj-Deva”, aflate pe raza localităţii Șoimuș, din județul Hunedoara.

Conform proiectului de hotărâre, sumele individuale estimate de către expropriator, dreăt despăgubiri sunt în cuantum de 55 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

” Sumele individuale prevăzute se încadrează în sumele aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.232/2010 privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică “Autostrada Lugoj-Deva”, cu modificările şi completările ulterioare, şi se virează de către Ministerul Transporturilor, în termen de cel mult 30 de zile de la data solicitării acestora, într-un cont bancar deschis pe numele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. la dispoziţia proprietarilor de imobile proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional, prevăzut la art. 1, în vederea efectuării despăgubirilor în cadrul procedurilor de expropriere, în condiţiile legii”, se arată în documentul menționat, aprobat în ședință de Executiv.

Ministerul Transporturilor, prin Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A., răspunde de realitatea datelor înscrise în lista cuprinzând imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar.

Carmen COSMAN – PREDA