În lipsa cabinetelor școlare. Medici de familie pentru elevii din Petroșani

0
189

Primăria Municipiului Petroșani vrea să încheie contracte cu medicii generaliști (de familie) pentru a deservi untățile școlare din localitate. În mod normal școlile ar trebui să aibă medici proprii, dar în realitate în Petroșani sunt doar două cabinete școlare.

Este obligatoriu ca la nivelul școlilor să existe un minimum de asistență medicală, iar prin Legea 162/2008 s-a aprobat transferul de atribuții si competențe  de la Ministerul Sãnãtãții, cãtre autoritãțile publice locale. Iar acolo unde nu sunt cabinete școlare, asistența medicală poate fi asigurată de medicii de familie.

Este și cazul municipiului Petroșani, unde la această oră sunt doar două cabinete școlare, dintre care unul pentru studenți.

”Deoarece în municipiul Petroșani nu există decât două cabinete medicale, cabinetul medical universitar și cabinetul medical IG Duca, propun încheierea unor contracte de servicii de asistență medicală școlară cu medicii de familie, pentru unitățile de învățământ din municipiul Petroșani în care nu există cabinete medicale școlare”, a explicat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Astăzi, municipailitatea din Petroșani, prin Direcția de Asistență Socială, a lansat anunțul de achiziție publică pentru serviciile prestate de medicii generaliști. Conform anunțului, ceștia vor trebui să efectueze triajul epidemiologic, dar și examenul medical de bilanț al stării de sănătate prin care se evaluează toți elevii din clasele I, a VI-a, a VIII-a, a XII-a, respectiv a XIII-a.

Criteriul obligatoriu de participare la selecția de oferte este ca medicul de familie să aibă cabinetul înscris în SEAP.

Ofertele pot fi depuse îână în data de 20 martie.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here