Licitate de două luni, tunurile poloneze de zăpadă artificială nu au ajuns încă în Straja

0
375
Foto: Supersnow

De circa două luni s-a încheiat licitația pentru tunurile de zăpadă artificială din Stațiunea Straja, dar nici acum acestea nu au ajuns. Asupra speței s-a pronunțat chiar și Consiliul Național de Soluționare a Contestaților, după sesizarea făcută de o firmă participantă la selecția de oferte. Edilii din Lupeni, care au organizat licitația, spun că ar avea nevoie măcar de unul dintre tunuri pentru a vedea dacă se potrivesc cu cele deja existente, aspect sesizat de altfel de contestator. Câștigătorul licitației – o firmă din Polonia – nu l-a adus însă nici acum!

Încă din toamna anului trecut, Primăria Municipiului Lupeni și-a anunțat intenția de achiziție a nu mai puţin de 10 tunuri de apă pentru producerea zăpezii artificiale în staţiunea Straja.

Contractul a fost scos la licitaţie în septembrie, iar banii provin de la bugetul local şi de la Ministerul Turismului. Suma alocată a fost de 135.000 lei, fără TVA, adică 135.000 de lei pentru un tun de zăpadă artificială necesar în staţiunea Straja.

Licitația a fost câștigată de o firmă din Polonia, Supersnow SA, la un preț mult mai mic decât contraofertantul Technoalpin, care a și contestat rezultatul selecției de oferte. Conform informațiilor, cei de la Technoalpin susțin că instalațiile de producere a zăpezii artificiale nu ar fi compatibile cu cele deja existente în stațiunea hunedoreană. Au pierdut însă, iar CNSC s-a pronunțat în acest sens încă de la finele lunii ianuarie. Cum cei de la firma contestatoare nu s-a îndreptat în instanță împotriva procedurii, licitația poate fi considerată închisă, dar tunurile de zăpadă nu au ajuns nici acum în Straja. Nici măcar unul pentru a fi probat, așa cum a cerut autoritatea contractantă.

”Tunurile nu au venit încă, deoarece trebuie să semnăm un contract cu Ministerul Turismului. Noi avem o cotă parte de 15%, diferența de bani urmând să o primim de la minister. Suntem în procedură de comisie tehnică acum. Dar, noi am cerut să ne aducă un tun de zăpadă, să vedem dacă este compatibil la sistemul pe care noi îl avem, deoarece a câștigat o altă firmă, cu care noi nu am mai colaborat. Trebuie ca și acest tun să fie compatibil cu celelalte. Noi i-am rugat să ne aducă unul, să vedem cum funcționează, dar nu ne-au adus încă acest tun și nu putem să verificăm decât când va fi din nou frig și zăpadă”, a declarat primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță.

Primarul Lupeniului spune că plata pentru tunurile de zăpadă va fi făcută doar după ce se va verifica compatibilitatea cu sistemul deja existent în Straja.

Conform datelor oficiale, diferența de preț între cele două oferte a fost de circa 500.000 de lei, Supersnow adjudecându-și licitația cu puțin peste 900.000 lei, fără TVA.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here