Lucrări de mentenanță la Uzina de apă de la Valea de Pești

0
183

Nimic nu este lăsat la voia întâmplării. Pentru ca echipamentele să meargă ”ca unse”, trebuie verificate periodic și intervenit ori de câte ori este nevoie. Asta pentru ca la robinetele consumatorilor să ajungă apă de cea mai bună calitate.

Reprezentanții ApaServ Valea Jiului SA au efectuat lucrări de mentenanță la echipamentele mecanice din cadrul Uzinei de apă de la Valea de Peşti. Totul a  fost atent verificat de specialiștii operatorului de apă din Valea Jiului, astfel încât echipamentele să funcționeze așa cum trebuie.

De precizat că staţia de tratare a apei de la Valea de Peşti a fost modernizată din temelii, proiectul fiind finalizat în urmă cu aproape 3 ani, iar odată cu finalizarea acestui obiectiv de investiţii, de peste 13 milioane de lei, s-a încheiat, practic, prima etapă a proiectului major privind extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată, executat cu fonduri nerambursabile ale Uniunii Europene.

Investiția de amploare a transformat total acest important obiectiv al SC Apa Serv Valea Jiului, care a devenit o adevărată uzină, care a beneficiat la acel moment de cea mai modernă tehnologie în domeniu la nivel european.

În cadrul contractului de investiţii de la Valea de Peşti, în valoare totală de 13.367.606,62 lei fără TVA, au fost realizate mai multe lucrări, respectiv: reabilitarea integrală a staţiei de tratare Valea de Peşti (cu o capacitate de 34.560 mc/zi), inclusiv realizarea unui sistem modern de tip SCADA şi reabilitarea captării Lazăru (cu o capacitate de 300 l/s). Beneficiarii direcţi sunt locuitorii din Valea Jiului, iar rezultatul investiției constă, așa cum s-a precozat la acel moment, în calitatea crescută a apei potabile furnizate.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here