Teama de Judecata de Apoi? Șefii Consiliului Județean alocă aproape 2 milioane pentru cultele religioase. Pentru activitățile sociale – 0 lei!

0
148

Tare aplecați spre cele sfinte par a fi șefii Consiliului Județean Hunedoara care au decis să aloce cei mai mulți bani pentru promovarea cultelor religioase. Sunt 1,9 milioane de lei, mai mult decât totalul prevăzut pentru restul proiectelor privind promovarea valorilor culturale, organizarea de competiţii sportive sau organizarea de activităţi recreative pentru tineret şi asigurarea desfășurării activității de tineret. Mai grav, pentru activitățile sociale sunt zero lei.

Conform regimului finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general, Consiliul Judeţean Hunedoara  a  făcut publică intenţia de a atribui contracte de finanţare nerambursabilă pentru anul de execuţie financiară 2018.

Autoritatea finanțatoare a stabilit Programul anual propriu pentru acordarea de finanțări nerambursabile publicat în Monitorul Oficial al României, Partea a VI-a, nr. 38/28.02.2018, se arată în anunțul publicat pe site-ul CJ Hunedoara.

Domeniile pentru care se acordă finanţări nerambursabile şi sumele aprobate pentru anul 2018, conform Hotărârilor Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 20/2018 și 26/2018 sunt:

Promovarea valorilor culturale – programe şi proiecte culturale de interes zonal, inclusiv cultura scrisă; Sprijinirea cultelor religioase; Organizarea de competiţii sportive, precum şi asigurarea furnizării serviciilor necesare pentru realizarea acţiunilor şi activităţilor sportive; Organizarea de activităţi recreative pentru tineret şi asigurarea desfăşurării activităţii de tineret.

Conform proiectului, cea mai mare parte a sumelor nerambursabile merg către sprijinirea cultelor religioase – 1,9 milioane de lei. Pentru promovarea valorilor cultural suma este de 200.000 lei, 700.000 de lei merg în proiectele ce vizează organizația de competiții sportive, iar alte 200 de mii de lei vizează organizarea de activităţi recreative pentru tineret

Aplicanţii pot depune cererile de solicitare a finanţării la Registratura Consiliului Judeţean Hunedoara. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 30.03.2018, ora 13.30, după care toate solicitările vor intra în evaluare.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here