Județul Hunedoara s-a înfrățit cu provincia chineză Shaanxi

0
138

Județul Hunedoara a semnat un protocol de înfrățire cu provincia chineză Shaanxi, ca urmare a vizitei la nivel înalt  a oficialilor chinezi la Deva. Provincia Shaanxi este una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză. Colaborările viitoare vizează o serie de domenii de activitate.

O delegație guvernamentală din provincia Shaanxi, una dintre cele mai dezvoltate regiuni din Republica Populară Chineză, se află pentru două zile în județul Hunedoara. Delegația numeroasă, condusă de Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, s-a întâlnit sâmbătă, 14 aprilie 2018, cu conducerea Consiliului Județean Hunedoara.

Conform informațiilor oficiale, în cadrul întrevederii ambele părți au vorbit despre regiunile pe care le reprezintă, despre oportunitățile și planurile de dezvoltare. Cel mai important punct al discuției s-a centrat pe principalele direcții de colaborare în cadrul relației de infrățire.

”Prin semnarea protocolului de înfrățire de către Zhuang Changxing, ministru al Departamentului pentru Publicitate al Comitetului provinciei Shaanxi, și Mircea Bobora, președintele Consiliului Județean Hunedoara, se stabilesc colaborări în următoarele domenii: economic și comercial, turism, știință și tehnologie, cultură, educație, medicină tradițională chineză, sport, pregătire de specialiști în resurse naturale. Totodată, s-a semnat o intenție de cooperare între Universitatea Shaanxi de Medicină Chineză și Spitalul Județean de Urgență Deva pentru construirea la Deva a unui Centru de Medicină Tradițională Chineză (diagnoză și tratament). Cooperarea prevede pregătirea la Universitatea Shaanxi a unor cadre medicale de la SJU Deva în medicina tradițională chineză, susținerea unor cursuri intensive de către specialiști chinezi la Deva, și, în final, deschiderea Centrului de medicină tradițională chineză în orașul reședință de județ. Documentul a fost semnat de către Liu Li, președintele Universității Shaanxi de Medicină Chinezească, și dr. Ioan Demeter, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Deva”, se arată într-un comunicat al CJ Hunedoara.

La întâlnirea de la Consiliul Județean Hunedoara au mai fost prezenți din partea chineză, printre alții, directorul general al Departamentului de Administrare al Patrimoniului, directorul general al Administrației Presei și Publicațiilor, Radio, Film și Televiziune, directorul executiv general adjunct al Asociației de Prietenie cu Țările Străine, directorul general al Departamentului Educație, președintele Grupului de Autostrăzi, precum și conducerea Asociației Oamenilor de Afaceri din provincia chineză.

Din partea județului Hunedoara au fost prezenți la discuții și vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Sorin Vasilescu, și prefectul județului, Fabius Kiszley.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here