Apartamentele de la Universal Edil, inventariate și preluate de Primăria Lupeni

0
492

Primăria Lupeni inventariază toate apartamentele din fondul locativ administrat de Universal Edil, pe care le preia. Va fi redactat și un regulament în baza căruia vor fi atribuite locuințele, iar acum este analizat fiecare caz în parte.

Primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, a precizat că există  o comisie care se ocupă de acest aspect.

“Cam 50% din apartamente, undeva la 500 de apartamente, au fost inventariate. Am format o echipă de 5 persoane care să se ocupe de acest aspect. Vom verifica și vom analiza fiecare caz în parte. Sunt din cele 500 de apartamente, în jur de 100 de apartamente unde nu am identificat chiriașii, este posibil să nu fie în țară, dar vom face în așa fel încât să înțeleagă că dacă nu stau în apartament trebuie să îl cedeze altor persoane care au mare nevoie. Vom creiona un regulament foarte clar, atfel încât să se știe cine poate să beneficieze de aceste apartamente. Nu mi se pare normal să fie persoane care dețin două proprietăți și să mai aibă un apartament din fondul locativ. Nu mi se pare nici normal să fie persoane care să stea într-un apartament și acesta să fie gol. Mai sunt persoane care nu au nici serviciu, nu sunt înscrise nici la ajutor social pentru a munci în folosul comunității și beneficiază de aceste apartamente din fondul locativ. Trebuie să aibă o sursă de venit, dar trebuie să existe altfel cum pot întreține un apartament. Toți trebuie să aibă contracte la apă, curent. Mulți dintre ei nu au aceste lucruri, fură curent, fură apă. Vom încerca să verificăm și acele situații mai delicate pe care le avem. Vrem să vedem ce se întâmplă, cum trăiesc copiii. Am implicat și Asistența Socială și sunt situații dramatice în anumite locuri”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Chiar dacă va prelua apartamentele în administrare, de problema datoriilor se va ocupa în continuare Universal Edil, care va continua procesele pentru recuperarea creanțelor.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here