Două dintre licitațiile Apa Serv din programul cu finanțare europeană, la un pas de a fi atribuite

0
225

Două dintre licitațiile lansate de SC Apa Serv Valea Jiului SA pe proiectul derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) sunt la un pas de a fi atribuite. Valea Jiului  va deveni, cel mai probabil din acest an, din nou un șantier, în sensul că Apa Serv reîncepe lucrările de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canalizare, cu fonduri europene.

Contractul de finanțare a proiectului derulat cu fonduri europene a  fost semnat anul trecut, iar acum sunt deja demarate procedurile de achiziție, o parte în fază foarte avansată.

”Sunt 6 în procedură de licitație, dintre care la două suntem în procedură foarte avansată, aproape de desemnarea câștigătorului și semnarea contractului. Este vorba despre achiziție utilaje și echipamente și asistența tehnică pentru supervizare și management de proiect”, a declarat Monica Tarcea, șef Departament Dezvoltare în cadrul Apa Serv Valea Jiului SA.

De asemenea, celelalte sunt în diverse faze de evaluare. Monica Tarcea spune că anul acesta cel mai probabil proiectul va demara, începând cu Lupeniul și Uricaniul.

Programul investițional urmeazã a fi implementat până în data de 31 decembrie 2023, pe un plan multianual. Acesta este primul proiect nou de investitii în exercitiul financiar 2014 -2020, finantat prin Programul  Operational Infrastructurã Mare (POIM) si reprezintã cea mai mare investitie în infrastructura de apã si  apã uzatã în Valea Jiului.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here