Primăvară plină de activități la Universitatea din Petroșani

228

Universitatea din Petroșani se pregătește să aniverseze 70 de activitate, 70 de ani de învățământ superior în Dealul Institutului, ocazie cu care vor avea loc o serie de activități. La eveniment sunt așteptați să participe specialiști, profesori, conducători ai instituțiilor de învățământ superior din țară, dar și de peste hotare.

Și nu sunt singurele elemente care definesc ”primăvara academică” de la Petroșani, calendarul Universității Petroșani fiind plin de activități științifice și didactice.

”Suntem în etapa de pregătire a  aniversării celor 70 de ani de învățământ superior, care va avea loc în data de 10 mai la Universitatea din Petroșani, urmată de simpozioanele studențești ale celor trei facultăți, deja simpozioane cu tradiție, la care vor participa studenți din toată țara.

Deja avem câteva confirmări pentru aniversarea noastră și de la Rectori sau specialiști, profesori recunoscuți din străinătate,  din Polonia, Ungaria, Austria. De asemenea, ne pregătim să lansăm proiecte cu finanțare europeană, să vedem în ce măsură reușim să ne încadrăm pe axele existente”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, Radu Sorin.

De asemenea, în toată această perioadă continuă activitatea didactică normală cu studenții,  dar și activitatea de cercetare în Dealul Institutului.

Asociere cu CJ Hunedoara

De precizat că, pentru organizarea manifestărilor generate de împlinirea a 70 de ani de activitate, Universitatea Petroșani a semnat un parteneriat cu oficialii Consiliului Județean Hunedoara, instituție care participă cu suma de 30.000 de lei.

“Universitatea din Petroșani organizează evenimentul “70 de ani de învățământ superior la Petroșani”. Această manifestare este un prilej deosebit pentru cunoașterea potențialului singurei universități de stat din județul Hunedoara și pentru implicarea acestui locaș de știință și cultură în soluționarea problemelor județului și nu numai. Evenimentul are un impact notabil de imagine la nivel național și internațional pentru județ, la Petroșani fiind invitați să participe la eveniment reprezentanți ai Președinției, Parlamentului, Guvernului României, Ministerului Educației Naționale, precum și reprezentanți de seamă ai  unor universități românești sau din străinătate”, au precizat reprezentanții CJ Hunedoara.

Evenimentul “70 de ani de învățământ superior la Petroșani” este programat să se desfășoare în data de 10 mai 2018.

Bugetul total estimat organizării evenimentului este de peste 91.000 de lei, din care 30.000 de lei este susținerea Consiliului Județean Hunedoara.

Carmen COSMAN – PREDA