Apa Serv Valea Jiului se alimentează cu apă brută din 12 surse!

0
84

Din nu mai puțin de 12 surse se alimentează cu apă brută Apa Serv Valea Jiului SA, pe care mai apoi o tratează și o livrează abonaților din zona de operare.

Astfel, apa brută, cumpărată de la Apele Române, este prelevată din sursele de la Alunu, Taia, Jieț, Drenuri Jieț, Polatiște, Izvorul, Herța, Morișoara, Braia, Valea de Pești, Pârâul Rece și Toplița. Iar această apă nu este primită în mod gratuit, ci este plătită celor de la AN Apele Române.

”Baza de facturare pentru contravaloarea cantității de apă brută o constituie citirea debitmetrelor montate la sursele de alimentare enumerate. Periodic, se fac citiri de control, de către personaloul Serviciului Stații de Tratare a Apei și Stații de Epurare, iar în perioada 25 – 31 a fiecărei luni se fac citirile pentru întocmirea procesului verbal între reprezentanții Apa Serv Valea Jiului SA și ABA Jiu – SHI Petroșani”, au explicat reprezentanții Apa serv Valea Jiului.

Anul trecut, de exemplu, a fost supusă tratării în stațiile de tratare ale Apa Serv, o cantitate de apă brută de 15.305 mii mc, care ulterior a fost distribuită beneficiarilor serviciilor operatorului d eapă și canalizare din Valea Jiului.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here