Și-au dat mâna pentru realizarea canalizării pe drumul alternativ spre Straja

0
162

Apa Serv Valea Jiului SA și Primăria Municipiului Lupeni și-au dat din nou mâna pentru a rezolva problema canalizării pe o stradă din municipiul Lupeni, care va reprezenta o alternativă la accesul în stațiunea Straja. Este vorba despre strada Pomilor, unde lucrările au început astăzi.

În total, proiectul va dura circa 6 săptămâni, iar după introducerea canalizării strada va fi reabilitată. Sumele necesare acestui proiect vin atât de la Apa Serv Valea Jiului SA, cât și de la Primăria Lupeni,

Colaborarea perfectă dintre Primăria Municipiului Lupeni și Apa Serv se vede și astăzi. După ce s-au făcut lucrările de canalizare în Straja, dezvoltarea turismului trebuie să fie în continuare o prioritate. Împreună cu primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, am ajuns la un consens că trebuie făcută canalizarea pe această stradă, strada Pomilor, fiindcă poate fi o alternativă la drumul spre Straja. S-au luat dividendele de anul trecut, dividendele din acest an, a pus operatorul 50.000 de lei, iar Primăria municipiului Lupeni încă 60.000 de lei. Această lucrare va fi făcută din trei tronsoane și în jur de 55 de persoane vor beneficia de canalizare. Important este ca noi să facem această rețea, fiindcă primăria are în plan apoi reabilitarea acestei străzi”,a  declarat directorul Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram.

De asemenea, primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță, a explicat că pentru întregul oraș canalizarea și apa potabilă reprezintă o prioritate, însă s-a luat decizia să se lucreze pe strada Pomilor din cauză că în scurt timp va fi și reabilitată complet.

Noi într-adevăr ținem foarte mult la canalizarea nu doar de pe această stradă, ci de în întregul oraș, deoarece eu consider că în anul 2018 este inacceptabil să nu avem canalizare și apă potabilă în toate casele, în toate zonele din municipiul Lupeni. (…) Am considerat că este necesar să facem canalizarea pe această stradă deoarece am reușit să accesăm fonduri pentru reabilitarea acestei străzi de aproximativ 1,5 km. Nu era potrivit să facem mai întâi asfaltarea și după aceea să încercăm să accesăm bani pentru canalizare. În urma discuțiilor pe care le-am purtat cu domnul director Avram am concluzionat că fiecare instituție implicată trebuie să găsească o sumă de bani ca să putem avea acel întreg și să putem asigura confortul de care oamenii au nevoie. Această stradă este una destul de complicată din punct de vedere al structurii. Avem o pantă destul de mare, este destul de îngustă. Aici vom verifica toate CF-urile, toate proprietățile, ca să putem să lărgim strada la cerințele din proiect. Toate apele pluviale vor fi trase pe mijlocul străzii, astfel încât să nu facem strada și mai mică decât este în acest moment. Strada reprezintă o alternativă la accesul în Straja, atunci când avem acele perioade foarte aglomerate de turiști. Noi în perioadele de vârf avem undeva la 2.000 de mașini în Straja în același timp”,a  precizat primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță.

Startul lucrărilor a fost dat astăzi, iar proiectul va dura aproximativ o lună și jumătate, spun autoritățile implicate. Lucrările sunt realizate în regie proprie de Apa Serv.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here