O echipă sudată în drumul spre succesul accesării fondurilor europene

0
166

Munca în echipă, într-o echipă sudată, a adus succesul proiectelor cu fonduri europene implementate de operatorul de apă și canalizare din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA.

Acest lucru a fost subliniat de șeful Departamentului Dezvoltare din cadrul Apa Serv, Monica Tarcea, care care a coordonat și proiectul de pe POIM, al cărui prim contract, pentru achiziția de utilaje și echipamente, s-a semnat recent.

”Sper să pășim, cu ocazia semnării acestui contract cu dreptul în implementarea proiectului de pe POIM, să avem același rezultate bune pe care le-am avut în implementarea de pe POS, să terminăm contractele în termen, să plătim antreprenorii și pe cei care ne furnizează serviciile în termen și să avem o apă de calitate și un program de furnizare a apei 24 de ore din 24. Mulțumesc colegilor mei din UIP (Unitatea de Implementare a Proiectului – n.r.), proiectele acestea nu se conduc nici de unul singur, nici de doi, nici de trei… Depinde de fiecare din echipă să își ducă la îndeplinire toate sarcinile și le mulțumesc colegilor mei, îndeosebi lui Cristian Ionică (șef  Departament Producție – n.r.) și Florin Donisă (șef Departament Exploatare), cu care pot să spun că mergem de mulți ani umăr la umăr și muncim împreună, a precizat Monica Tarcea.

Vorbim despre un contract extrem de important, care are o valoare de peste 323 de milioane de lei. Banii vin din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Proiectul vizează  ”Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în judetul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020” și prevede realizarea următoarelor obiective majore: Reabilitare aducțiuni – 29,2 km (din care aducțiune Câmpu lui Neag – 4,2 km); Reabilitare rețele apă – 69,6 km (Petroșani-18,4 km, Petrila-9,2 km, Aninoasa-1,9 km, Vulcan-16,0 km, Lupeni-17,1 km, Uricani-7,0 km); Extindere rețele apa Câmpu lui Neag – 8 km; Reabilitare canalizare – 47,3 km (Petroșani-11 km, Petrila-7,4 km, Aninoasa-2,4 km, Vulcan-7,5 km, Lupeni-12,8 km, Uricani-6,4 km); Reabilitare 1 captare apă Izvorul; Reabilitare 2 stații tratare (Taia și Zănoaga); Stații de pompare – 6 bucăți (2-Petroșani, 2-Lupeni, 2-Uricani); Sistem centralizat SCADA, inclusiv branșamente electrice, respectiv achiziția de utilaje și echipamente pentru intervenții în sistemele de apă și apă uzată.

La sfârșitul săptămânii trecute, la sediul Apa Serv Valea Jiului SA s-a semnat contractul pentru achiziția de echipamente și utilaje, în valoare de peste 6,4 milioane de lei, primul dintr-o mai lungă serie ce urmează să fie încheiate.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here