Licitații cu repetiție. Se caută noi concesionari pentru parcelele din Pasul Vâlcan

0
318

Au redus și prețurile, doar – doar vor reuși să găsească persoane interesate să construiască în stațiunea Pasul Vâlcan, dar au schimbat și regulile. Autoritățile locale din Vulcan au scos din nou la licitație 40 de loturi de teren.

Sunt două tipuri de construcții agreate, iar o persoană poate concesiona mai multe loturi, spre deosebire de prima încercare, când s-a mers cu o parcelă pentru o persoană. Prețul de pornire al licitației este de 2,60 lei/mp/an (fără TVA) și 0,20 lei pasul de licitație, pentru terenurile din zona satului de vacanță de la Pasul Valcan. Prețul de pornire al licitației este de 1,50 lei/mp/an (fără TVA) și 0,20 lei pasul de licitație, pentru terenurile din zona Trei Fagi.

”Revenim cu un nou mod de abordare. Am redus prețul pe metru pătrat și am stabilit ca o persoană să poată obține mai multe parcele, doar să vină să construiască în Pasul Vâlcan. În acest an ne apucăm de canalizare și alimentarea cu apă și energie electrică”,a  declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

S-a ajuns la această situație după ce zeci de parcele de teren din Pasul Vâlcan s-au întors la primărie, care caută acum din nou concesionari pentru ele. Datele oficiale arată că, într-un singur caz cel care a concesionat terenul s-a și apucat de construcție. Restul au renunțat la concesiuni.

În urmă cu circa 4 ani se constata un interes crescut al celor care ar fi dorit să investească în Pasul Vâlcan, așa că pe parcelele de teren licitate de municipalitate a fost bătaie mare. Dar, la scurt timp după ce au licitat, rând pe rând concesionarii au declinat înțelegerea și au renunțat la terenurile din această stațiune. Edilii sunt de părere că au făcut pasul înapoi în momentul în care au conștientizat costurile pe care le implică aceste investiții.

Stațiunea Pasul Vâlcan a devenit vizibilă după ce,  la începutul lunii februarie 2011 a fost inaugurată o modernă telegondolă, în valoare de aproape 33 de milioane de lei, fără TVA, care a fost realizată din bani alocaţi de Ministerul Turismului şi Dezvoltării Regionale. Proiectul ar fi trebuit să continue, dar în lipsa finanțării a stagnat.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here