Abia în iunie minerii de la Paroșeni ar putea intra după complexul mecanizat

0
267

Abia în luna iunie minerii de la Paroșeni ar putea încerca să străpungă digul pentru a recupera complexul mecanizat ”îngropat” în subteran încă din luna noiembrie. Zona nu este deocamdată sigură.

Nivelul gazelor scăzut considerabil, dar încă nu se poate intra în acea zonă, spun oficialii Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului.

”În momentul de față este tot închis cu digurile de izolare. Gazele au scăzut într-un mod promițător, ceea ce ne dă speranța că în luna iunie vom sparge digurile și vom reuși să intrăm acolo în vederea scoaterii lui”, a declarat Petru Drăgoescu,  directorul tehnic al SNIMVJ.

Între timp, programul de închidere al Minei Paroșeni continuă, așa cum a fost notificat, a mai spus Drăgoescu

Zona respectivă a fost îndiguită încă din luna noiembrie, după ce cărbunele s-a încălzit și exista pericolul apronderii lui. Între timp, activitatea extractivă de la Mina Paroșeni s-a oprit definitiv, încă de la finele anului trecut fiind demarată activitatea de închidere efectivă a unității extractive, în paralel cu recuperarea din subteran a tuturor utilajelor sau echipamentelor, conform procedurilor.

Complexul mecanizat a fost pus în funcțiune în 2004 și, la vremea respectivă, s-a considerat că activitatea extractivă a EM Paroșeni va fi revitalizată. Din păcate, la 13 ani de la acel moment, vorbim despre închiderea definitivă a Minei Paroșeni.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here