Ziua Familiei. 14 cupluri ”de aur”, premiate de Primăria Petroșani

0
185

Au trecut prin multe împreună, au traversat perioade mai bune sau mai grele, dar au mers mai departe, umăr la umăr, mână în mână și au ajuns la 50 și chiar 60 de ani de căsătorie. Povestea de viață – despre iubire, înțelepciune și tenacitate –  a cuplurilor ”de aur” din Petroșani a fost premiată astăzi de municipalitate, care a ținut să răsplătească în acest fel exemplul pe care ni-l oferă, zi de zi, aceste familii.

Cuplurile cu 50 de ani de căsătorie au primit, fiecare, câte un premiu în valoare de 500 de lei, iar cele care au aniversat 60 de ani câte 700 de lei. 14 familii în total, premiate de Primăria Municipiului Petroșani în cadrul manifestării organizate cu ocazia ”Zilei Familiei”.

”Vă aducem recunoștința noastră, a administrației publice locale, dar și a întregii comunități pentru ceea ce ați făcut dumneavoastră, în primul rând pentru familiile dumneavoastră și pentru comunitatea Petroșaniului. Dacă dumneavoastră nu ați fi fost un exemplu pentru noi, pentru cei mai tineri, pentru copiii dumneavoastră, pentru nepoții dumneavoastră, cu siguranță astăzi am fi fost mult mai săraci, noi ca și comunitate, dar și noi ca oameni. De-a lungul timpului am văzut și a fost demonstrat, dacă mai era ceva de demonstrat, faptul că principiile acestea creștine, sănătoase despre viață și despre familie nu ni le poate lua nimeni. Nimeni nu poate să fie în locul lui Dumnezeu. Faptul că dumneavoastră ați ajuns să treceți împreună atâta timp peste toate greutățile, eu cred că se datorează în primul rând lui Dumnezeu și în al doilea rând dumneavoastră, personal, pentru înțelepciunea de care ați dat dovadă”, le-a spus primarul Tiberiu Iacob – Ridzi longevivelor cupluri premiate astăzi la Petroșani.

Sunt un exemplu pentru toți cei mai tineri, care ar trebui să învețe din înțelepciunea acestora.

Manifestările ocazionate de marcarea Zilei Familiei au fost aprobate de Consiliul Localm de la bugetul local fiind alocată suma de 10.500 de lei în acest scop.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here