Ministrul Rovana Plumb, la Petroșani: România are 3 miliarde de euro la dispoziție pentru infrastructura de apă potabilă și apă uzată

0
476

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a declarat la Petroșani că și-a dori să multiplice, ca model, la nivel național operatorul de apă și apă uzată din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA, în ceea ce privește atragerea și folosirea fondurilor europene. Pentru acest exercițiu financiar, pentru infrastructura de apă România are la dispoziție 3 miliarde de euro.

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, participă  la Petroșani, la sediul Apa Serv Valea Jiului SA, la întâlnirea reprezentanților Comitetului Teritorial Olt-Jiu al Asociației Române a Apelor. În deschiderea lucrărilor, ministrul Rovana Plumb a precizat că, la această reuniune se dorește identificarea problemelor cu care se confruntă operatorii de apă, dar și a soluțiilor care să ducă la absorbția fondurilor europene.

”Vreau să salut pe toți hunedorenii, pe toți locuitorii din Valea Jiului, să vă transmit un mesaj ferm de angajament din partea Guvernului României, un mesaj ferm de sprijin în ceea ce privește dezvoltarea Văii Jiului și, de asemenea, un mesaj ferm de angajament în ceea ce privește punerea banilor europeni la lucru. Astăzi suntem la întâlnirea Comitetului Teritorial Olt – Jiu al Asociației Române a Apelor, astfel încât prin această reuniune de lucru să putem să identificăm problemele cu care se confruntă toți operatorii de apă, să găsim soluțiile, astfel încât nu numai absorbția banilor europeni să fie mai rapidă, dar în primul rând locuitorii, cetățenii să beneficieze de serviciile publice de utilitate ape potabilă și sistemul de canalizare. Avem pentru acest exercițiu financiar pus la dispoziția României pentru infrastructura de apă potabilă și apă uzată 3 miliarde de euro. De asemenea, vreau să vă spun că țin să felicit în primul rând compania de apă din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA. Exact acum un an de zile semnam contractul de finanțare pentru asistența tehnică în ceea ce privește dezvoltarea master planului privind infrastructura de apă și apă uzată și, de asemenea, doresc ca Apa serv, ca model, să fie multiplicat în toate județele țării. Este un proiect nou și sunt convinsă că împreună vom duce la îndeplinire și vom atinge obiectivele pe care ni le-am propus, astfel încât cetățenii să aibă o viață mai bună și să beneficieze de tot ceea ce poate aduce prin implementare un proiect finanțat din fonduri europene”, a  declarat Rovana Plumb, la Petroșani.

De asemenea, directorul Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, și-a exprimat speranța că, împreună, vor putea fi identificate cele mai bune soluții.

”Vă mulțumesc doamna ministru, în numele colegilor mei din Comitetul Teritorial Olt – Jiu pentru faptul că ați venit astăzi, chiar la un an de zile, la sediul Apa Serv. Cred că împreună putem găsi soluții pentru atragerea fondurilor europene. De asemenea, vreau să mulțumesc tuturor parlamentarilor din județul Hunedoara care ne-au ajutat și astăzi sunt prezenți”, a spus Costel Avram.

Alături de reprezentanții comitetului teritorial Olt – Jiu al ARA, la întâlnire au fost prezenți oficialitățile județului Hunedoara, deputați, senatori, dar și ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here