Contract de peste 10 milioane de lei semnat la Apa Serv

244

Apa Serv Valea Jiului SA a semnat încă un contract important, o nouă etapă din proiectul mare care vizează rețelele de apă și apă uzată finanțat pe POIM. Este vorba despre contractul de Achiziții servicii de asistență tehnică, managementul proiectului, publicitate și supervizare a lucrărilor de execuție.

Valoarea contarctului este de 10.503. 726, 68 lei fără TVA și este cel de-al doilea semnat din cadrul proiectului, după achiziția de utilaje, care este deja în derulare.

”Contractul a fost câștigat de asocierea SC EPMC Consulting SRL și încă două firme. Finanțarea este pe POIM. Durata contractului – perioada de implementare a celor 13 contracte de lucrări. Asocierea care a câștigat licitația are 40 de experți nominalizați în derularea contarctului, respectiv 20 de experți principali, 20 de experți secundari”, a  precizat directorul general SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram.

Contractul semnat astăzi are mai multe componente, inclusiv de informare promptă a populației cu privire la ceea ce presupune derularea proiectului de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată din Valea Jiului și supervizarea tuturor lucrărilor derulate.

”Mă bucur că astăzi se semnează și acest contract. A fost o muncă titanică. Au fost în total peste 20 de firme care au participat la această licitaței. A câștigat această asociere cu SC EPMC Consulting SRL. Eu sper că lucrurile merg înainte și merg foarte bine. Sper să avem o colaborare bună cu firma care va fi alături de noi până la implementarea tuturor celor 13 contracte și pe această cale vreau să mulțumesc colegei mele Monica Tarcea și întregului colectiv de la UIP pentru modul profesionist în care s-au implicsat. Chiar dacă a durat mai mult evaluarea, important este că astăzi semnăm contractul și nu am avut nicio contestație. Asta arată că la noi lucrurile se fac profesionist”, a mai spus Costel Avram.

La semnarea contractului a fost prezentă Cristina Iuliana Corpodean, director general al EPMC Consulting SRL.

”Reprezint un consorțiu de firme. Alături de mine în consorțiu se găsește firma TPF și firma Gentisa. Eu sunt liderul de asociere. Sediul nostru este la Cluj, dar derulăm și implementăm proiecte în toată țara, pe un spectru larg, de la apă, apă uzată la apărare împotriva inundațiilor, la deșeuri, energii regenerabile. Am avut proiecte aici în județ siturile contaminate Călan și Hunedoara, acolo am fost consultanți până la implementarea proiectelor, ariile protejate din zonă și ne bucurăm că am ajuns într-o zonă atât de frumoasă și, din informațiile pe care le avem, cu oameni foarte serioși și profesioniști. Ca dovadă contarctul care a fost semnat și faptul că acest proiect pe POIM este foarte avansat comparativ cu celelalte proiecte din țară. Suntem onorați și vreau să vă felicit. Avem o echipă de cel puțin 40 de experți. 40 de experți sunt cei care ne-au fost ceruți prin caietul de sarcini și au fost nominalizați. Beneficiem de o echipă cu expertiză pe care ne-ați impus-o prin condițiile de calificare. Ați impus multe proiecte, minim 5, ca să luăm punctaj maxim pe experți. Ne bucurăm că am venit cu o echipă competitivă. Suntem de aceeași parte a baricadei, deci împreună trebuie să fim vigilenți  ca lucrurile să se deruleze în condiții optime și să nu existe probleme în implementare”, a spus Cristina Iuliana Corpodean.

Proiectul derulat de operatorul de apă și apă uzată din Valea Jiului are o valoare de peste 323 de milioane de lei. Banii vin din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Proiectul vizează  ”Modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată în judetul Hunedoara (Valea Jiului) – 2014-2020” și prevede realizarea următoarelor obiective majore: Reabilitare aducțiuni – 29,2 km (din care aducțiune Câmpu lui Neag – 4,2 km); Reabilitare rețele apă – 69,6 km (Petroșani-18,4 km, Petrila-9,2 km, Aninoasa-1,9 km, Vulcan-16,0 km, Lupeni-17,1 km, Uricani-7,0 km); Extindere rețele apa Câmpu lui Neag – 8 km; Reabilitare canalizare – 47,3 km (Petroșani-11 km, Petrila-7,4 km, Aninoasa-2,4 km, Vulcan-7,5 km, Lupeni-12,8 km, Uricani-6,4 km); Reabilitare 1 captare apă Izvorul; Reabilitare 2 stații tratare (Taia și Zănoaga); Stații de pompare – 6 bucăți (2-Petroșani, 2-Lupeni, 2-Uricani); Sistem centralizat SCADA, inclusiv branșamente electrice, respectiv achiziția de utilaje și echipamente pentru intervenții în sistemele de apă și apă uzată.

Carmen COSMAN – PREDA