Salt pe trambulină?! Concurs cu rezultat așteptat la Petrila

1007

Concursul pentru un post de inspector clasa I,gradul profesional superior organizat de Primăria Orașului Petrila pentru Serviciul Public de Poliție Locală – Compartimentul Dispecerat Monitorizare și Pază Bunuri a deschis Cutia Pandorei la Perila. Sunt surse care vorbesc despre faptul că ar fi un post cu dedicație  și că ar reprezenta de fapt o trambulină de lansare pentru un alt post cu o mult mai bună reprezentare. Dacă ”legenda urbană” se dovedește reală, vorbim doar despre încă o afacere destul de des uzitată în România ultimilor ani.

Primăria Petrila a scos la concurs postul de inspector clasa I,gradul profesional superior pentru Serviciul Public de Poliție Locală – Compartimentul Dispecerat Monitorizare și Pază Bunuri. Condițiile de participare sunt studii universitare de licență absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licență sau echivalentă și vechime în specialitatea studiilor absolvite de minimum 9 ani. Proba scrisă a concursului este programată pentru miercuri, 23 mai, la ora 10.00, la Primăria Orașului Petrila.

Nu contează natura studiilor, superioare să fie și să se încadreze în vechimea necesară impusă de organizatorul concursului, adică fix cei 9 ani. Dincolo de lipsa vreunei mențiuni în acest sens din anunțul de organizare a concursului postat pe site-ul Primăriei Petrila, acest aspect ne-a fost confirmat și de primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

În consecință, la concurs s-a înscris și Marius Alin Cioară, de profesie medic veterinar. De fapt, pentru respectarea adevărului ”istoric”, este și singurul participant, după cum arată datele oficiale postate tot pe site-ul Primăriei Petrila (vezi facsimil). candidatul mai are doar un hop de trecut, dar unde nu credem să existe chiar așa mari emoții ținând cont – nu-i așa?! – că a trecut printr-o mulțime de alte examene: proba scrisă de miercuri.

Întrebarea firească este de ce un medic veterinar și-ar lăsa profesia pentru un post în Poliția Locală, fie el și la Compartimentul Dispecerat Monitorizare și Pază Bunuri? Și, de asemenea, au existat și vii discuții cu privire la necesitatea, oprtunitatea angajării unui inspector clasa I, grad profesional superior raportat la atribuțiile postului scos la concurs.

Scriam la începutul articolului despre o ”legendă urbană”, legendă care merge mai departe și spune că, de fapt, acest post ar fi practic doar o trambulină de lansare către un alt post, mult mai bine ”reprezentat”, în strânsă legătură cu medicina veterinară, unde este nevoie, la angajare, de acest statut profesional. Că în spate ar fi o ”afacere” cu mantă, care nu este nicidecum inventată la Petrila. Sunt destule exemple chiar și în județul Hunedoara întâmplate în ultimii ani.

Dar, după cum spuneam, deocamdată este doar o ”legendă urbană”. Timpul va demonstra dacă sursele s-au înșelat…

Carmen COSMAN – PREDA