Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului mortal de la Mina Livezeni

1242

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani au deschis un dosar penal, in rem (n.r. pentru faptă), pentru ucidere din culpă și infracțiuni la protecția muncii în cazul accidentului de muncă mortal de la Mina Livezeni, din această dimineață.

”Cercetarea în acest caz este făcută de polițiști sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani. Se fac cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă și infracțiuni  la protecția muncii”, a declarat procurorul Darius Roman, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Reamintim că, în această dimineață, în jurul orei 8.40, un miner în vârstă de  41 ani, Sorin Ene, a fost lovit în zona capului de o piesă de aproximativ 150 kg. A fost transportast la suprafață, în stare de inconștiență, unde a fost preluat de un echipaj SAJ cu medic, însă încercările de resuscitare au fost zadarnice. În jurul orei 11.00, a fost declarat decesul victimei.

Tragicul eveniment, care este cercetat și de ITM Hunedoara, a avut loc la Panoul V, Stratul 13, Orizont 100. Accidentul s-a produs în timp ce victima  tranporta subansambluri ale unui transportor tip TR – 7 și a  fost accidentat de o componentă metalică.

Carmen COSMAN – PREDA