Intervenții ale echipelor Apa Serv după ploile torențiale din această seară

735

A plouat torențial în această seară, iar echipele de intervenție ale Apa Serv Valea Jiului SA au intervenit de urgență acolo unde au fost semnalate probleme.

Din fericire, nu am vorbit despre inundații, cum s-a întâmplat de atâtea ori în anii trecuți și, mai mult, în zonele critice atent monitorizate nu s-au semnalat deficiențe și asta datorită lucrărilor executate, care dau roade. Au fost totuși două probleme, remediate în scurt timp de reprezentanții operatorului regional de apă și canalizare, Apa Serv Valea Jiului SA.

”În urma ploilor de astăzi au fost două probleme. Una s-a înregistrat la Petroșani, în zona Păcii, Blocul 6 -8. Aici este o rețea de canalizare care adună canalizarea care vine de la Spital, Dimitrov și din zona Profi. Este o canalizare mai mare și, odată cu creșterea debitelor, au fost aduse foarte multe mizerii. A mai fost o problemă la Aninoasa, la o stație de pompe, care a intrat în avarie din cauza debitelor mari de apă. Ambele probleme au fost rezolvate. În rest, în zonele critice pe care noi le minitorizăm nu au fost probleme”, a declarat Florin Donisă, șef Departament Exploatare în cadrul Apa Serv. 

De asemenea, ca urmare a cantităților mari de precipitații, două dintre stațiile de tratare a apei, taia și Zănoaga, funcționează cu reactivi, dar fără a afecta alimentarea cu apă a populației .

Carmen COSMAN – PREDA