Perioadă ”plină” la Universitatea din Petroșani

0
80

Chiar dacă manifestările legate de aniversarea a 70 de ani de învățământ superior în petroșani s-au încheiat, la Universitatea Petroșani este încă o perioadă plină de activități didactice. De fapt, acest an a fost unul bogat din punct de vedere educațional și nu numai.

Studenții din Petroșani sunt în sesiune, după care cei care nu reușesc să fie ”integraliști” au la dispoziție o sesiune de restanțe, atât pentru cei din anii terminali, dar și pentru ceilalți studenți. În mode firescl, după aceea sunt programate proiectele de diplomă și de dizertație la Inginerie, respectiv proiectele de Licență și de Masterat la Facultatea de Științe, după cum a precizat Rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

”Este un an aniversar. Pe lângă Anul Centenar al Marii Uniri, am aniversat și 70 de ani de când învățământul superior s-a dezvoltat la Petroșani. Avem de asemenea programate o serie de evenimente care marchează rolul internațional al Universității. În luna mai am avut Simpozioanele Științifice Studențești, iar în 10 – 11 octombire avem Simpozionul Internațional științific al cadrelor didactice. Participăm la o serie de conferințe naționale și internaționale și bineînțeles că avem și o serie de manifestări culturale, sportive, care întregesc activitatea educativă a Universității”, a descris, în linii mari, activitatea din Dealul Institutului, Rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Radu Sorin Mihai.

Pentru studenți va urma și perioada de relaxare, iar cei mai merituoși dintre aceștia au șansa de a merge în taberele studențești.

”Suntem în perioada în care acordăm și locurile în taberele studențești – la mare, la munte. primul criteriu sunt notele și apoi celelalte tipuri de activități. Cu cât sunt mai activi, cu atât mai bine, pentru ei și pentru Universitate deopotrivă. Trebuie să îi învățăm că rolul lor este de a folosi cunoștințele acumulate și de a-și dezvolta creativitatea și, de ce nu, calitățile antreprenoriale”, a mai spus sursa citată anterior.

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here