Miza – 80.000 de lei. A fost președintele PSD Hunedoara în conflict de interese când și-a angajat rudele la cabinetul parlamentar?!

Președintele PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor, ajunge în doar câteva zile în fața instanței supreme, care trebuie să stabilească dacă demnitarul s-a aflat sau nu în conflict de interese atunci când și-a angajat fiica și ginerele la cabinetul parlamentar. O afacere profitabilă, ținând cont că cei doi au încasat aproape 80.000 de lei.

Dosarul lui Laurențiu Nistor se află pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție din luna mai 2016, după ce ANI a declarat recurs la sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia, unde deputatul a avut câştig de cauză. Nistor a obținut, pe fond, anularea raportului prin care Agenția Națională de Integritate a spus că s-a aflat în conflict de interese administrativ. De asemenea, instanţa a respins excepția prescrierii dreptului de întocmire a raportului de evaluare de către Agenția Națională de Integritate.

Potrivit ANI, Ioana Liana Nistor (căsătorită Bălan) a fost angajată la cabinetul parlamentar al lui Laurențiu Nistor în perioada 12.01.2009 – 19.12.2012.  La același cabinet parlamentar și în aceeaşi perioadă a fost angajat și ginerele lui Laurențiu Nistor, iar cei doi au încasat în această calitate 80.000 de lei. Detaliat, în baza contractelor civile încheiate, fiica sa a obţinut venituri salariale în cuantum total de 34.171 de lei, iar ginerele a obţinut venituri salariale în cuantum total de 45.771 de lei.

De precizat că la instanța supremă dosarul a stat ”în procedură de filtru” doi ani și abia în luna mai a avut primul termen în care s-a stabilit admisibilitatea recursului.  În data de 18 iunie procesul va fi reluat.

Carmen COSMAN – PREDA