Nici un leu finanțare pentru noul corp al Spitalului de Urgență Petroșani

467

Spitalul de Urgență din Petroșani nu a primit anul acesta nici un leu finanțare pentru noul corp al instituției sanitare, care ar trebui să completeze vechea clădire, de care trebuie legat prin pasarele.

Suma necesară este de circa 130 de milioane de lei, dar în cei doi ani de când au început lucrările abia s-au alocat vreo 30 de milioane de lei, iar pentru acest an nu este prevăzută nicio alocație bugetară de la Ministerul Sănătății.

“Anul acesta nu se mai întâmplã nimic. Anul viitor se va întâmpla finisarea, apoi urmeazã partea de interioare, care practic, este cea mai importantã. Anul acesta, cel putin pânã la ora actualã nu existã finantare. Am primit pânã acum aproximativ 30 de milioane de lei, din 130 de milioane”,  a declarat medicul Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgentã Petrosani.

Proiectul ar fi trebui deja finalizat, dar, din cauză că banii au venit în ritm de melc, încă mai este mult de lucru.

Proiectul prevede construcția unei clădiri – anexă, asta pentru ca unitatea medicală să rămână cu același număr de paturi fără să mai fie nevoie de supra-aglomerarea actualelor saloane. Noul corp va avea tot cinci etaje, iar legătura cu spitalul va fi făcută prin pasarele construite la etajele I și II.

Carmen COSMAN – PREDA