După momente stânjenitoare/ Familia lui Avram Iancu, gratuitate la bazinul didactic

1
637

Familia celebrului bibliotecar Avram Iancu – devenit cunoscut după ce a traversat înot, fără costum de protecție, Canalul Mânecii – va avea gratuitate la bazinul didactic de înot din Petroșani. Asta după ce a trecut prin momente pe care le-a descris ca fiind ”de rușine” chiar la bazinul care îi poartă numele!

Celebrul bibliotecar – sportiv, care a participat la mai multe competiții extreme și a traversat înot Dunărea de la izvoare la vărsare, a înaintat o adresă Consiliului Local Petroșani, în care a descris situația prin care a trecut el și familia lui.

”În această iarnă am efectuat antrenamentele la bazinul de înot “Iancu Avram-Marius” Cu această ocazie au fost și fetițele mele cu mine de vreo 5 sau 6 ori. În urmă cu puțin timp, la sfârșitul unei sesiuni de înot, când am predat cheile de la vestiar, o doamnă blondă de la casierie, m-a luat deoparte și cu evidentă sfială și rușine în glas mi-a transmis următoarele: “Domnule Avram, mi-a spus domnul director să vă spun că dumneavoastră aveți intrare gratuită și necondiționată oricând doriți, însă, fetele dumneavoastră nu! Pentru ele și soție trebuie să plătiți bilet!”După ce doamna și-a consumat momentul delicat, a fost rândul meu să-mi consum uriașa porție de rușine pe care am simțit-o, băgând capul în pământ”, a precizat Avram Iancu în adresa înaintată Consiliului Local.

Situația delicată va fi rezolvată printr-un proiect de hotărâre inițiat de primarul municipiului Petroșani.

“Voi promova o astfel de hotărâre în ședința următoare. Copiii și soția acestuia vor intra gratuit. A fost o situație neplăcută, îmi pare rău că Avram Iancu nu a venit prima dată să discute cu mine având în vedere că este și angajatul nostru”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De la începutul lunii februarie, bazinul de înot din Petroșani a fost rebotezat: Iancu Avram – Marius.Decizia a fost luată în Consiliul Local Petroșani în semn de apreciere pentru ceea ce a făcut pentru întreaga comunitate a Petroşaniului, a Văii Jiului,a  judeţului, dar şi pentru România, după cum a  precizat la acel moment primarul Tiberiu Iacob – Ridzi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here