Diplome și medalii pentru INSEMEX Petroșani la Salonul Internațional de Invenții și Inovații ”Traian Vuia”

0
79

Cercetătorii INCD – INSEMEX Petroșani au strălucit din nou la cea mai recentă ediție a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”. Invențiile acestora au fost răsplătite cu mai multe diplome și medalii.

În perioada 13 – 15 iunie 2018 Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Securitate Minieră şi Protecţie Antiexplozivă – INSEMEX Petroşani a participat la cea de-a III-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia”, manifestare care s-a desfăşurat la Casa Tineretului din Timişoara.
Această ediţie este cea mai amplă de până acum, numărul participanţilor fiind dublu faţă de prima ediţie, la fel ca şi aria domeniilor prezente. La salon au participat peste 300 de expozanţi din 10 ţări: Republica Moldova, Rusia, Belarus, Muntenegru, Serbia, Croaţia Ungaria, Turcia, China şi România.
În urma jurizării celor peste 300 de invenţii prezentate la salon, comisia de jurizare a decis acordarea a 3 medalii de aur, 2 medalii de argint şi două 2 medalii de bronz pentru invenţiile prezentate de INSEMEX Petroşani, precum şi o Diplomă de Excelenţă din partea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, respectiv o Diplomă de Excelenţă şi un Premiu Special din partea asociaţiei Corneligroup Romania.
Astfel, invenţiile prezentate de INCD INSEMEX Petroşani în cadrul celei de-a treia ediţii a Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” Timişoara au fost apreciate şi mesaliate după cum urmează:
– Medalie de Aur, pentru invenția ”Sistem universal pentru determinarea energiei minime de aprindere a amestecurilor explozive aer-substanţe inflamabile”.
– Medalie de Aur, pentru invenția “Dispozitiv de izolare ultra-rapidă a galeriilor miniere”.
– Medalie de Aur, pentru invenția “Metodă de eliminare a caracterului critic asociat construcţiilor de aeraj la nivelul unei reţele complexe”.
– Medalie de Argint şi Diplomă de Excelenţă din partea Corneligroup România, pentru invenția “Stand de încercare la aprindere a componentelor mici din echipamentele destinate utilizării în atmosfere explozive”.
– Medalie de Argint şi Diplomă de Excelenţă din partea Universității de Stat de Medicină şi Farmacie “Nicolae Testemiţanu” din Republica Moldova, pentru invenția “Metodă de determinare a timpului critic specific unei atmosfere potenţial explozive”.
– Medalie de Bronz şi Premiu Special din partea Corneligroup România, pentru invenția “Avertizor prezenţă în proximitate a terminalelor mobile aflate în emisie utilizabil în atmosfere explozive”.
– Medalie de Bronz, pentru invenția “Metodă de caracterizare tridimensională a atmosferelor explozive”.

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here