Efectul ploilor torențiale la Apa Serv: cheltuieli foarte mari cu reactivii pentru a păstra calitatea apei

0
147

A plouat mult în Valea Jiului în ultima perioadă, iar eforturile depuse de reprezentanții Apa Serv Valea Jiului SA pentru o apă de calitate au fost pe măsura cantităților mari de precipitații înregistrate.

Ploaia a arătat ce înseamnă de fapt reabilitarea stațiilor de la Jieț și Valea de Pești, dar și aici cheltuielile de tratare a apei au fost imense. De fapt, pentru reactivi, în doar 20 de zile, operatorul de apă și apă uzată din Valea Jiului a cheltuit cât într-un an și jumătate în condiții normale.

”Cheltuielile pentru a fi apă de calitate la stațiile de la Jieț și  Valea de Pești, fără să luăm în considerare Zănoaga și Taia, au fost mari. De exemplu, la stația de la Valea de Pești am cheltuit în 20 de zile peste 10.000 de lei, în condițiile în care noi într-un an și jumătate cheltuim acești bani. Deci au fost și cheltuieli, dar important este pentru noi ca oamenii să beneficieze de servicii de cea mai bună calitate. Așa cum am mai spus, dacă nu erau făcute investiții la Valea de Pești și Jieț, Valea Jiului rămânea fără apă”, a  declarat directorul general al Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram.

Urmează investiții și la celelalte stații de tratare ale Apa Serv, Zănoaga și taia, care acum sunt la faza de evaluare a ofertelor, iar directorul Avram și-a exprimat speranța că, odată finalizate aceste lucrări investiționale, nu vor mai fi probleme cu apa în Valea Jiului.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here