Pregătiți încă de pe băncile facultății să devină antreprenori

Studenții de la Universitatea Petroșani se pot pregăti încă de pe băncile facultății pentru a deveni antreprenori. Cunoștințele acumulate acum pot fi folosite pe viitor, iar oficialii instituției de învățământ superior vin în întâmpinarea celor dornici să pătrundă tainele afacerilor.

Cursuri, prelegeri, dezbateri pe teme de antreprenoriat pentru studenți. Totul din dorința de a-i pregăti pentru viitor pe actualii studenți, dincolo de materiile clasice, de bază, predate în facultate.

”Avem și un proiect finanțat în acest sens și am introdus cursurile de Educație antreprenorială la o serie de specializări. De asemenea, am făcut câteva mese rotunde sau prelegeri care să vină în sprijinul acestor activități”, a declarat Rectorul Universității Petroșani, prof. univ. dr.ing. Radu Sorin.

Iar studenții de la Petroșani și-au manifestat deschiderea față de aceste cursuri și mese rotunde, pentru că au înțeles că viitorul poate fi și acesta.

”Ei trebuie să înțeleagă că unii dintre ei vor căuta să își înființeze o firmă, o afacere proprie care trebuie bine gândită, care trebuie sprijinită și nu trebuie neapărat să lucreze la stat sau la alți întreprinzători privați. Ba mai mult, în perioada de practică, printre altele discutăm cu responsabilii de practică și cu reprezentanții firmelor respective să îi îndrume puțin și spre această latură a activității, spre antreprenoriat”, a mai spus Radu Sorin.

Astfel, studenții pot afla cum s-a construit firma unde sunt în practică, cum s-a dezvoltat, care sunt principiile după care lucrează, cum pot fi promovate și vândute produsele pe piața concurențială și alte astfel de amănunte foarte utile în momentul în care intenționezi să îți deschizi propria afacere.

Carmen COSMAN – PREDA