Arde blocul lui Simota!

Incendiu puternic în această seară la blocul construit de omul de afaceri Alin Simota în apropierea Spitalului de Urgenţă Petroşani.

Mai multe echipe de intervenţie de la Detaşamentul de Pompieri din Petroşani s-au deplasat la faţa locului şi încearcă să lichideze incendiul. Blocul unde  a izbucnit focul, la un apartament de la parter, nu este locuit.

Ansamblul de locuinţe a fost amenajat, prin societatea SIMAR, pe o fundaţie săpată încă din 1989 şi pe care administraţia publică din Petroşani i-a concesionat-o omului de afaceri pe o perioadă de 49 de ani contra sumei de 3 USD/mp/an. Pentru construcţia imobilului, Alin Simota a contractat un credit bancar. Calculele iniţiale erau profitabile, mai ales că apartamentele urmau să aibă finisaje de lux şi au fost scoase la vânzare la preţuri cuprinse între 35.000 şi 50.000 de euro. Numai că nici un apartament nu a fost vândut, preţul fiind considerat prea mare, iar imobilul nu a  mai fost finalizat. În plus, nici ratele creditului nu au mai fost achitate, aşa că banca a decis să execute silit firma prin care omul de afaceri a contractat creditul, în contul datoriei. Blocul de locuinţe  a fost pus sub sechestru şi scos la vânzare, dar nimeni nu a fost până acum interesat de cumpărarea lui. Imobilul are subsol, parter, două etaje şi mansardă, adică în total 28 de apartamente, 19 garaje şi 16 boxe.

Revenim cu amănunte