Apa Serv, reprezentată la Ziua Dunării

0
99

Directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului SA, Costel Avram, a fost prezent astăzi la manifestările denumite generic „Ziua Dunării”.

Oficialul nu a uitat să îl amintească pe cunoscutul sportiv Avram Iancu, cel care a parcurs înot Dunărea de la izvoare la vărsare.

“Am participat astăzi, la Orșova, la invitația A.B.A Jiu , la Conferința ”Danube Day” prilejuită de Ziua Dunării.
I-am spus domnului ministru Deneș că, dacă așa cum reliefa prefectul colegului si prietenului meu de la SGA Gorj Ion Călinoiu”,Jiul Dunăre se face”, noi, cei din Valea Jiului și eu personal, ne mândrim că un om din Valea Jiului este cel care a parcurs înot toată Dunărea.
De altfel, poate că Avram Iancu ar fi trebuit invitat la ”Ziua Internațională a Dunării”, pentru ca acest eveniment să fie nu doar reușit, ci și complet.
În altă ordine de idei, sunt convins că împreună putem acționa în mod eficient pentru a valorifica așa cum trebuie această resursă de mare valoare care este Dunărea, o resursă de care România beneficiază din fericire la cote maxime”, a precizat Costel Avram.

Ziua Internaţională a Dunării este aniversată în fiecare an la 29 iunie. Manifestările dedicate acestei zile se desfăşoară în toate cele 14 state dunărene, pentru a marca dorinţa acestor ţări de a adopta măsuri şi strategii comune pentru protejarea fluviului european în faţa unor ameninţări diverse, precum fenomenele extreme (secetă sau inundaţii) sau poluări accidentale. În zonele din apropierea malurilor fluviului sunt organizate festivaluri, întâlniri publice, evenimente educative şi de divertisment. Ziua Dunării înseamnă solidaritate între popoarele care împart acest bun comun, în ciuda diferenţelor de culturi şi istorii, având în schimb o dorinţă comună – responsabilitatea de a proteja această resursă preţioasă.

Ziua Internaţională a Dunării a fost sărbătorită pentru prima dată în 2004 pentru a marca zece ani de la semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea.

În acest an, tema propusă de Comisia Internaţională pentru Protecţia Fluviului Dunărea pentru sărbătorirea Zilei Internaţionale a Dunării este “Fii activ pentru o Dunăre mai curată!”

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here