Trasee de mountain-bike în Straja

Foto: Primaria Lupeni

Staţiunea Straja nu mai este doar o destinaţie perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă, ci  tinde să devină şi un Rai al iubitorilor de mountain-bike.  Două noi trasee au fost amenajate în Straja, a anunţat municipalitatea din Lupeni, iar împătimiţii ciclismului montan sunt aşteptaţi să le testeze.

Reprezentanţii Primăriei Lupeni au precizat că nu îşi doresc ca Straja să rămână la faza de turism ”nișat”, pe perioada de iarnă, ci și trasee atractive pentru vară şi pentru asta au început o conlucrare fructuoasă cu asociațiile care vor să dezvolte stațiunea. Iar unul dintre puncele de atracţie sunt chiar aceste trasee de mountain – bike

TRASEUL  LUPILOR  este primul traseu de mountain-bike din Stațiunea Straja (Mun. Lupeni), realizat în 2016 și reamenajat în 2017. Acesta are o lungime totală de ~ 4 kilometri.

Punctul de pornire al traseului se situează în prima curbă mare de pe drumul de coborâre din stațiune, la aproximativ 60 de metri după zona de depozitare a deșeurilor. Intrarea în traseu este marcată cu un indicator de lemn. Ulterior, ruta traseului se distinge după banda de marcaj ce îmbină culorile roșu și alb. Traseul coboară până la intersecția cu drumul de mașini de unde se coboară, tot pe șosea, până la intersecția cu drumul spre gondolă, de unde puteți face cale întoarsă spre stația de îmbarcare.

TRASEUL  BALOO  este al doilea traseu de mountain-bike din Stațiunea Straja (Mun. Lupeni), realizat în vara anului 2017. Acesta face parte din disciplina All Mountain/Enduro, are o lungime totală de 3,2 kilometri, un profil fluid fără obstacole naturale și un grad de dificultate mediu pe toată lungimea lui.

Punctul de pornire al traseului se situează lângă cușca verde a ursului Baloo, mai precis în parcarea din spatele Complexului Montana.
Traseul Baloo șerpuiește la vale pe o potecă de 80 – 100 cm lățime cu contrapante construite natural din pământ de-a lungul telegondolei din stațiune.
Traseul îmbină pădurea de fag cu poienile și pârtia de schi până la stația de îmbarcare a gondolei.
Ultimii 200 de metri se suprapun cu Traseul Lupilor, unde terenul devine puțin mai dificil.