Mâncare tradiţională românească la competiţia internaţională din Pasul Vâlcan

Edilii din Vulcan s-au pregătit în cele mai mici amănunte pentru competiţia internaţională de longboard ce se desfăşoară în Pasul Vâlcan. A fost adusă chiar şi mâncare tradiţională românească, pentru concurenţi şi spectatori.

În această dimineaţă s-a dat startul competiţei în Pasul Vâlcan, iar autorităţile locale – care sunt coorganizatoarele etapei de cupă mondială – se aşteaptă la un nou record mondial de viteză.

„Aşteptăm un record mondial de viteză. Actualul record este de 109 km /oră. Concurenţii au depăşit-o la antrenamente si au promis ca o vor face şi oficial. Dacă se va întampla, traseul nostru va fi CEL MAI RAPID DIN LUME!”, a transmis viceprimarul municipiului Vulcam, Cristian Merişanu.

Telegondola funcţioneaza până dupa ora 19.00, iar angajaţii SC Pregoterm au dus în munte mâncare tradiţionala românească.

În Staţiunea Pasul Vâlcan are loc etapa de Cupă Mondială “TRANSYLVANIA DOWNHILL” din cadrul INTERNAȚIONAL DOWNHILL FEDERATION.

Potrivit unui comunicat oficial, DEVAstation Longboard Crew (DLC) și A.C.T.I.V. Hunedoara în colaborare cu Primăria Vulcan și Consiliul Județean Hunedoara sunt organizatoarele competiţiei.

Sunt sute de participanți din toate colțurile lumii, care se întrec pe cel mai rapid traseu de downhill skateboarding din lume. Competiţia este programată între 6 și 8 Iulie 2018 și va continuă cu un eveniment de Freeride până în dată de 14 Iulie 2018 pe același traseu.
Publicul și spectatorii sunt așteptați să ia parte la unul dintre cele mai mari evenimente de acest tip din lume și sunt rugați să respecte zonele delimitate pentru practicarea sportului în condiții de siguranță.
Accesul în stațiunea Pasul Vâlcan în perioada 6-14 Iulie 2018 va fi limitat, iar drumul va fi închis zilnic între orele 09:00 – 13:00 și 15:00 – 19:00. Accesul se poate face cu gondola sau în afară orelor menționate mai sus.

Carmen COSMAN – PREDA