Caută soluţii pentru delincvenţa juvenilă

0
105

Sunt tot mai multe cazuri în care minori se trasnformă în delincvenţi, iar pentru combaterea acestui fenomen la Lupeni a fost organizată o dezbatere publică la care au participat primarii din Valea Jiului, dar și reprezentanți ai unor instituții publice care pot acţiona în acest sens.

Dezbaterea a avut loc la Palatul Cultural Lupeni, unde a fost analizat acest fenomen îngrijorător.

„Trebuie să mobilizăm familiile care nu vor să facă nimic, care nu vor să lucreze, care își trimit copiii la cerșit. Integrarea trebuie făcută, în următorul fel: cineva din familie trebuie să răspundă. Dacă copilul nu are discernământ, trebuie să răspundă cinveva pentru el. Nu poți să faci 2-3-10 copii și să îi lași pe drumuri, nu sunt copiii nimănui, sunt copiii părinților și părinții trebuie să răspundă pentru ei. Trebuie să răspundă, inclusiv, penal la un anumit caz de gravitate”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, inițiatorul dezbaterii.

Edilul lupenean este de păerere că ar trebui înfiinţate centre de reeducare pentru tinerii cu probleme sociale și, mai ales, juridice.

“Avem sute de mii de români plecațI peste hotare șI au grijă de bătrâni. Să îi aducem înapoi în țară, să le plătească statul salariul și să aibă grijă de copiii aceștia. Avem niște variante bune puse pe hârtie, dar trebuie să vedem din punct de vedere legislativ ce se poate face. Toţi copiii se nasc la fel, diferența o face viața de zi cu zi”, spune Lucian Resmeriţă.

În perioada următoare, la inițiativa prefectului județului, Fabius Tiberiu Kiszely, va fi înfiinţat un grup de lucru care să analizeze problema în ansamblu şi să vină cu propuneri concrete de modificare a cadrului legislativ în domeniu.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here