Minerii de la Vulcan au refuzat să intre în subteran

Foto: Arhiva

Indicele de producţie mic a lăsat la suprafaţă minerii de la Vulcan care ar fi trebuit să intre în schimbul II.

Conform informaţiilor, salariile minerilor de la Vulcan au scăzut, ca urmare a indicelui mic de producţie, iar când au văzut fişele de plată oamenii au refuzat să intre în şut.

“Sunt nişte nemulţumiri legate de fişele de plată, de K-uri, care au fost puţin mai mici. De asemenea, sunt nişte probleme în ultimul timp cu conducerea exploatării miniere şi au solicitat prezenţa directorului general. K-ul nu poate fi scăzut sub 0,95, iar la Vulcan este 0.95”, a declarat Darius Cîmpean, preşedintele Sindicatului Muntele.

După discuția avută cu directorul general al Complexului Energetic Hunedoara, minerii au reluat lucrul.

De precizat că un miner de la front pierde câteva sute de lei la salariu, dar aceasta nu a fost singura lor nemulţumire. Au cerut inclusiv echipamente de lucru..

“Oamenii au avut nemulţumiri în privinţa fişei de plată, le-am explicat cum stă situaţia. Au mai spus că le trebuie echipamente de lucru şi le-am spus că au venit deja contractele, o să le dăm echipamente de protecţie. Tichetele de masă se vor da săptămâna viitoare. Cam acestea au fost nemulţumirile”, a spus directorul general al CEH, Samuel Dioane care recunoaşte că pierderea este undeva la 200 – 300 de lei.

Fiecare caz va fi analizat în parte, dar dacă nu s-a produs vreo greşeală de calcul, salariile celor de la Mina Vulcan nu vor creşte în această lună.

Carmen COSMAN – PREDA