Ceremonii militare de amploare pregătite în Pasul Vîlcan

0
175

Cel puţin 60 de ofiţeri din întreaga ţară sunt aşteptaţi să participe, în Pasul Vîlcan, la ceremoniile pregătite de municipalitatea din Vulcan.

An de an, eroii sunt omagiaţi în Pasul Vîlcan,a colo unde s-au dat lupte crâncene pentru neatârnarea ţării. Edilii organizează ample acţiuni culturale şi militare pentru cinstirea celor care şi-au dat sângele pentru Patrie. În Munţii Vîlcan vor mai fi amplasate busturi ale eroilor neamului nostru, care vor fi sfinţite, iar la ceremonie sunt așteptați generali din armata română.

“Pe 25 august vom sfinți cele patru busturi. Noi lucrăm la ele, două sunt aproape finalizate. Anul acesta vor fi manifestări foarte mari în Pasul Vâlcan. Sperăm să vină cel puțin 60 de ofițeri din țară, 4 generali, vin cei de la Cultul Eroilor. Sperăm că va fi o zi memorabilă și, în același timp, cu lacrimi pentru cei care și-au vărsat sângele în Pasul Vâlcan”,  a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Totodată, în zonă va fi realizat și un osuar, pe vechea linie a frontului. În semn de respect adus eroilor neamului, vor fi reproduse scene din luptele duse între armata română și armata austro-ungară, din Primul Război Mondial, în colaborare cu o firmă autorizată în acest sens.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here