Consumatorii casnici ai Apa Serv cer contorizări individuale

0
178

Abonaţii casnici ai operatorului de apă şi apă uzată din Valea Jiului, Apa Serv Valea Jiului SA, vor branşamente individuale, pentru a nu suferi „la comun” pentru vecinii rău – platnici.

Cel mai adesea, în audienţe, aceştia pun problema contorizării individuale, vorbind de partea tehnică, au precizat oficialii Apa Serv. Nu puţini sunt cei care se înscriu în audienţă la conducerea Apa serv Vlea Jiului SA, iar problemele ridicate sunt multiple.

„Sunt robleme cu datoriile, atunci cand se prezintă să încheie angajamente de plată, cu menţiunea că unii nu le respectă şi revin cu alte solicitări. De asemenea, ridică probleme cu privire la diferenţele de consum care apar la nivelul unei scări de bloc, cauzele fiind de cele mai multe ori nedeclararea consumurilor reale din apartamente sau probleme cu privire la vecini. Chiar daca Apa Serv nu poate interveni în relaţiile dintre locatari, ei nu cunosc acest amănunt şi vin pentru a spune o problemă legată de anumiţi vecini”, au explicat oficialii Apa Serv Valea Jiului SA.

Dar nu sunt singurele doleanţe ale abonaţilor operatorului regional de apă din Valea Jiului.

„Ploile din ultima perioadă au arătat că, din păcate sunt semnalate deficienţe în utilizarea serviciului public de canalizare de către beneficiarii noştri, fapt care a condus la înfundarea acestora şi chiar la refularea canalelor. Solicitările cel mai des întâlnite la audienţe pe partea tehnică sunt cele legate de realizarea contorizării individuale parţiale, unul sau numai câteva apartamente din condominiu. Utilizatorii serviciilor noastre acceptă cu greu prevederile legislaţiei din domeniu privind realizarea contorizării individuale pentru toate spaţiile dintr-un condominiu. Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006 (*republicată*), Ordinul Preşedintelui A.N.R.S.C. nr. 88/2007 şi    Legea locuinţei nr. 114/1996, prevăd că în cazul condominiilor existente, individualizarea consumurilor de apă rece în vederea repartizării pe proprietăţi (apartamente individuale) a apei se face numai cu acordul scris al tuturor deţinătorilor cu orice titlu ai spaţiilor din cadrul condominiului şi pe cheltuiala acestora, în baza unei documentaţii tehnico-economice întocmite în conformitate cu prevederile legale în vigoare şi a autorizaţiei de construire eliberate de autoritatea administraţiei publice locale. Lucrările se vor executa de către un instalator autorizat sau societate autorizată, cu respectarea cerinţelor legale privind executarea noului branşament şi reconfigurarea instalaţiilor comune şi interioare de alimentare cu apă”, au spus sursele citate.

De precizat că, o primă condiţie obligatorie pentru realizarea contorizării individuale este ca locatarii aibă încheiat contract pentru prestarea/furnizarea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare şi să nu înregistreze restanţe la plata facturilor emise pentru acesta.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here