Primarul Petroşaniului: „În Valea Jiului sunt copii și profesori de excepție”

0
623

În Valea Jiului sunt copii și profesori de excepție. Sunt cuvintele primarului Petroşaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi, cel care a premiat, miercuri, două eleve de 10, care prin mediile obţinute la Bacalaureat au demonstrat că se poate şi că seriozitatea şi munca reprezintă în cele mai multe cazuri cheia succesului.

Iulia Corici și Damaris Ilie sunt cele două absolvente ale Colegiului Național Mihai Eminescu din Petroșani care au obținut media 10 la examenul de Bacalaureat. Iar liceul unde au învăţat acestea este pe primul loc în judeţ în ceea ce priveşte rezultatele.

“Este un moment special. Am premiat două eleve deosebite pe care am vrut să le felicit pentru efortul și rezultatul lor. Am ținut să îi felicit pe părinți și profesori, pentru susținere și pentru modul în care se ocupă de acești copii de excepție. Cu siguranță, cele două adolescente sunt un exemplu pentru toți ceilalți copii din Petroșani și din Valea Jiului. Colegiul Mihai Eminescu este pe locul I în județ în urma examenului de bacalaureat, ceea ce ne bucură foarte mult și demonstrează, încă odată, faptul că în Valea Jiului sunt copii și profesori de excepție. Știu că în spatele acestui rezultat stă o muncă foarte laborioasă și seriozitate, în primul rând, din partea celor două adolescente. Acest 10 nu este o întâmplare, este rezultatul muncii pe parcursul celor 4 ani, cel puțin”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

De asemenea, premii din partea administraţiei publice locale au primit şi cadrele didactice ale celor două eleve de 10 care le-au îndrumat spre succes.

“Aș vrea să le mulțumesc domnilor profesori și familiei mele pentru tot suportul și nu în ultimul rând prietenilor care se simt foarte mândri de mine. Cu siguranță, fără ei nu aș fi reușit. Bineînțeles, munca de peste ani s-a materializat într-un rezultat foarte frumos și va rămâne un moment de neuitat”, a spus Iulia Corici.

Ilie Damaris este absolventa care a reuşit să întoarcă în favoarea ei rezultatul examenului după ce a contestat nota la Limba și Literatura Română.

“Le mulțumesc părinților pentru susținerea pe care mi-au acordat-o încă din primii ani de viață, aș vrea să le mulțumesc și profesorilor. Fără ei acest rezultat nu ar fi fost posibil. La română mi se pare că profesorii corectori sunt foarte subiectivi și am decis să depun contestație. Am avut emoții pentru că știam că pot să iau 10, dar exista și riscul să îmi scadă nota”, a spus Damaris Ilie.

La manifestările de miercuri de la Primăria Municipiului Petroşani au fost prezenţi şi părinţii celor două merituoase absolvente, vizibil emoţionaţi.

Carmen COSMAN – PREDA

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here