Din august, minerii se retrag din posturile de pază

1
1576
Foto: Arhiva

Spartan a câştigat licitaţia pentru paza unităţilor miniere, iar de luna viitoare contractul ar putea intra în vigoare. Asta dacă nu va mai exista vreo contestaţie, în momentul în care se va anunţa preţul de adjudecare.

Minerii s-ar putea retrage, din august, din posturile de pază, lăsând acest lucru în seama agenţilor de la Spartan, care au câştigat licitaţia organizată de Complexul Energetic Hunedoara.

“Spartan a luat contractul de pază şi protecţie. Li s-a atribuit contractul, dar acum să vedem. După ce o să se afişeze preţul cu care au venit aceştia, este posibil să mai fie ceva contestaţii. Acesta sunt procedurile, dar noi sperăm să avem pază. Din luna august ar urma să intre în vigoare, asta dacă nu se mai depun contestaţii”, a declarat directorul general al CEH, Samuel Dioane.

Licitaţia a  fost deja contestată, de fosta firmă care a asigurat paza unităţilor miniere, respectiv International Centurion Garanty, din Bucureşti. Consilul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor le-a respins însă solicitarea, astfel că procedura demarată de CEH  a putut continua.

La această oră, minerii din Valea Jiului îşi păzesc singuri propriile locuri de muncă. Doar pentru unităţile care necesită pază armată este angajată o firmă de profil.

Carmen COSMAN – PREDA

 

Comments

comments

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here