Amenzi de 2.000 de lei aplicate de inspectorii sanitar – veterinari în judeţul Hunedoara

0
113

Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor au desfăşurat, ]n perioada iunie-iulie 2018, 18.537 de controale în unităţile din industria agroalimentară care desfăşoară activităţi în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, a băuturilor alcoolice, dar şi a celor de depozitare a produselor alimentare, a  seminţelor, legumelor şi fructelor.

Controalele au vizat aspecte privind calitatea spaţiilor de depozitare a produselor alimentare, manipularea, prelucrarea şi depozitarea acestora, controlul dăunătorilor, documentele prevăzute de legislaţie şi a informaţiilor privind sistemul HACCP, condiţiile de igienă şi de funcţionare a unităţilor.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost acordate în total 228 de amenzi contravenţionale, în valoare de 334.700 lei, potrivit ANSVSA.

În judeţul Hunedoara amenzile aplicate au totalizat 2.000 de lei şi au fost aplicate pentru depozitare necorespunzătoare sau etichetare necorespunzătoare a produselor.

Pe de altă parte, în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi a substanţelor interzise precum şi teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probe transmise spre analiză laboratoarelor arondate.

Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here