Sute de oameni sunt aşteptaţi la Nedeia Troiţei din Parâng

263

Sute de oameni sunt aşteptaţi şi în acest an să ia parte la Nedeia Troiţei, organizată de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Petroşani la peste 1.500 de metri altitudine.

Evenimentul, devenit deja tradiţional, are ca scop promovarea tradiţiilor zonei şi toţi cei care vor urca la munte vor putea gusta din preparatele tradiţionale. Totodată, pentru cei care vor să vină la munte în data de 15 august telescaunul va fi gratuit.

“Tradiţiile ne definesc ca oameni, ca societate, iar păstrarea şi respectarea acestora reprezintă un omagiu adus părinţilor noştri şi trecutului comunităţii în care trăim. Din străbuni, sfintele sărbători sunt celebrate prin nedei, sărbători ale poporului, pline de bucurie şi pioşenie, sărbătoarea Adormirii Maicii Domnuloui fiind una dintre cele mai sfinte sărbători ale românilor”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi.

Nedeia Troiţei este organizată în fiecare an, în luna august, la Troţa ridicată la cota 1.500 din  Masivul Parâng în scopul promovării tradiţiilor locale. Anul acetsa, CL Petroşani a alocat pentru organizarea manifestărilor suma de 5.500 de lei.

Carmen COSMAN – PREDA