Primarul Vulcanului a pus ochii pe o telegondolă din Moldova

Gheorghe Ile, primarul Vulcanului, a pus ochii pe o telegondolă de prin Moldova, pe care ar vrea să o transfere direct în Pasul Vîlcan.

Instalaţia de transport pe cablu este nemontată, aşa că primarul din Vulcan a cerut-o direct celor de la Ministerul Turismului. Ar fi numai bună să facă legătura cu Straja, aşa cum prevede proiectul, spune Ile.

„Am avut discuţii şi la Ministerul Turismului, având în vedere faptul că există în Moldova o gondolă care este pusă în pădure, nemontată, dat fiind faptul că nu au avut fondurile necesare pentru montarea ei. Am solicitat acea instalaţie, dacă se poate să ne-o transfere, să facem legătura cu Straja. Ni s-a spus că se va discuta în Consiliul Director această problemă”, a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.

Stațiunea Pasul Vâlcan este cuprinsă în amplul program guvernamental de dezvoltare a domeniilor schiabile din România, dar numai o mică parte a proiectului îndrăzneţ este realizată.  În 2011, a fost inaugurată telegondola care să facă legătura cu municipiul Vulcan în valoare de aproape 33 de milioane de lei fără TVA, dar proiectul, intitulat „Castelul din Carpaţi”, mai cuprinde construcția a două telescaune, mai multe instalaţii de teleschi, precum şi cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri. De asemenea, proiectul prevede şegarea prin instalaţii de transport şi pârtii a staţiunii Pasul Vîlcan de Straja.

Carmen COSMAN – PREDA