Hunedoreni suspecţi de infecţia cu virusul West Nile. La un bărbat a fost confirmată boala!

Două persoane din judeţul Hunedoara ce prezentau semne şi simptome de  meningo- encefalită cu virus West Nile s-au prezentat în ultimele zile la medic, iar în unul dintre cazuri prezenţa virusului a fost confirmată prin analize de laborator.

Astfel, o persoana de 73 ani din Simeria s-a internat în data de 30.08.2018, iar în 10 septembrie DSP Hunedoara a primit rezultatul de la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publica Cluj – Napoca, prin care a fost confirmată infecţia cu virus West Nile. De asemenea, o persoană de 43 ani din localitatea Bucium a fost internata în data de 06.09.2018, iar în acest caz proba a fost trimisa la laboratorul Centrului Regional de Sănătate Publică Cluj – Napoca pentru confirmarea infecţiei cu virus West Nile vineri, 7 septmebrie.

În sezonul 2018 în perioada 2.05.2018-6.09.2018 în România s-au înregistrat 166 cazuri de infecție cu virusul West Nile şi s-au înregistrat 17 decese. Febra West Nile este o boală produsă de virusul West Nile. Principala cale de transmitere a acestei infecții la om este prin înțepătura de țânțar.

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Hunedoara a transmis tuturor primăriilor de pe teritoriul județului măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a împiedică dezvoltarea țânțarilor , vectori ce pot transmite infecția cu virus West Nile, respăectiv acțiuni de dezinsecție, amenajarea zonelor limitrofe bogate în vegetație, asanarea suprafețelor acoperite de luciu de apă, dar şi salubrizarea teritoriului, intensificarea ritmului de ridicare a deșeurilor menajere.

Carmen COSMAN – PREDA