Treptele spre Piaţa Centrală din Petroşani s-au stricat. Accesul este blocat

După ce în urmă cu 5 ani s-a cheltuit o sumă generoasă pentru repararea treptelor de la scara ce duce în Piaţa Centrală Petroşani dinspre podeţul de peste Maleia, Primăria Petroşani aşteaptă acum rectificarea bugetară pentru remedierea deficienţelor ce le-a transformat din nou într-un pericol public.

Accesul pe scara respectivă a fost blocat pentru moment de Administraţia Pieţelor, care a solicitat municipalităţii din Petroşani alocarea de fonduri pentru repararea treptelor. Sunt nesigure pentru oameni, spun oficialii de la Administraţia Pieţelor, care au luat decizia îngrădirii accesului.

Numai că Primăria Petroşani nu are banii necesari şi aşteaptă rectificarea bugetară pentru a putea efectua lucrările absolut necesare.

„Aşteptăm să vedem rectificarea bugetară. Din ce există la acest moment, nu putem să le reparăm”, a declarat primarul municipiuli Petroşani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Prin 2013, municipalitatea din Petroşani a decis să repare cele 18 trepte de la Piaţa Centrală din Petroşani, de care mai mulţi localnici s-au plâns că sunt impracticabile. Contractul a ajuns la Art Forest Company, suma alocată de la bugetul local pentru această lucrare fiind de 28.000 de lei. Cunoscătorii apreciau la vremea respectivă că suma este mai multe decât generoasă, în condiţiile în care pentru o singură treaptă s-a alocat peste 1.500 de lei. Lucrarea s-a făcut, totuşi, dar a trecut testul timpului doar pentru vreo 5 ani, iar acum este nevoie de alte reparaţii.