2,5 miliarde de lei din fonduri europene, absorbite de judeţul Hunedoara

267
Foto: Facebook - Corina Creţu

În perioada 2007 – 2013 în judeţul Hunedoara şi localităţile Văii Jiului au fost investite peste 2,5 miliarde de lei din fonduri europene, a precizat la Petroşani comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Finanţările continuă, a mai spus Corina Creţu, şi se caută soluţii pentru accelerarea scrierii şi implementării proiectelor.

„În perioada 2007 – 2013, au fost deja investite 2,5 miliarde de lei în judeţul Hunedoara şi în oraşele din Valea Jiului. Banii europeni au fost folosiţi pentru reabilitarea, modernizarea şi achiziţionarea de echipamente medicale, pentru dezvoltarea IMM-urilor, pentru proiectele de cercetare şi inovare, pentru crearea de noi locuri de muncă sau proiecte pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare din Valea Jiului. Investiţiile acestea vor continua. Sunt în dezvoltare proiecte de infrastructură de apă şi canal în valoare de 250 de milioane de euro, sunt proiecte cu o valoare totală de peste 3 miliarde de euro pentru modernizarea şi dezvoltarea infrastructurii de transport, care va fi legată de restul ţării, există de asemenea investiţii în derulare de peste 200 de milioane de euro destinate reabilitării termice a clădirilor sau regenerării centrelor urbane şi a infrastructurii locale. De asemenea, există proiecte în derulare de peste 50 de milioane de euro pentru dezvoltarea capitalului uman”, a declarat  comisarul european pentru politică regională Corina Creţu.

Aceasta a mai precizat că sunt în acelaşi timp şi proiecte înaintate de autorităţi pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, a turismului, industriei sau IMM-urilor.

Carmen COSMAN – PREDA